MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir ve Gazze kardeş şehir oluyor!
Yerel Yönetimler
14 Haziran 2024 Cuma 20:14

İzmir ve Gazze kardeş şehir oluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı 3. oturumu Başkan Cemil Tugay idaresinde İzmir’in turizm cennetindeki Çeşme Kalesi’nde gerçekleştirildi. Mecliste Gazze ile İzmir’in kardeş şehir olması yolunda önemli bir adım atıldı.

GERÇEKİZMİR – Dünya İsrail’in sivil Filistin halkına uyguladığı zulmü kınamaya devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önemli bir karar alındı.

CHP, AK Parti ve MHP’li Grup Başkanvekillerinin verdiği önerge Gazze ile İzmir’in kardeş şehir olma maddesi meclis gündemine gelirken önerge oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.

Önerge ve Filistin’de yaşanan insanlık dışı zulüm hakkında konuşan Tugay, “Böyle bir zulme uğrayan bir kentin ve o halkın yanında olacağız. Bu bize yakışandır. Burada bütün yabancı ülke şehirleri ile kurulan kardeşlik ilişkilerinde olduğu gibi bakanlığın izni gerekiyor.  Yasal mevzuat gereği. O süreci de geçtikten sonra Gazze de kabul ederse onlar ile kardeş kent protokolü imzalamış olacağız. Yürekten dilediğim şey bir an önce oradaki saldırıların durması ve barışın tesisi. Aldığımız karar orada savaş bittiği zaman biz oraya gidebildiğimiz zaman şu anda izin vermiyorlar. Orada savaşın yarattığı tahribatı onarmak adına belediye olarak alabildiğimiz en fazla sorumluluğu alacağız. Oraya ben gitmeye talibim. Bugün de izin verseler gitmeye hazırım. Sivil halkın askeri zulüm altında ezilmesi vicdanların kabul ettiği bir şey değil. Barışı sağlamak adına tüm adımları atmaya hazırım. Göstermelik adımlar olmamalı. Sonuca ulaşan işler olmalı” ifadelerini kullandı.

Mecliste gündeme gelen, “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde yer alan tüm Parti Gruplarının ortak iradesiyle Gazze Halkıyla dayanışmamızı pekiştirmek ve onların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla İzmir ile Gazze arasında “Kardeş Şehir” ilişkisi kurulmasına yönelik Yazılı Önergenin “Bakanlıktan izin alınması koşuluyla” oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu” önergesi oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir