MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de başkanlar zirvesi... Gündem yangınlar: Neler konuşuldu?
Yerel Yönetimler
31 Temmuz 2021 Cumartesi 13:46

İzmir’de başkanlar zirvesi... Gündem yangınlar: Neler konuşuldu?

Başkan Soyer, CHP İl Başkanı Yücel’in de katıldığı toplantıda partili ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Zirvenin ana gündem maddesi ülkenin yüreğini yakan yangınlar ve yeni felaketler yaşanmaması adına alınacak önlemler oldu.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanları önemli bir buluşmada bir araya geldi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in de katıldığı toplantıda partili ilçe belediye başkanlarıyla gündemi masaya yatırdı. 

Çeşme’de gerçekleşen zirveye Soyer ve Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun yanı sıra ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü dışındaki tüm CHP'li ilçe belediye başkanları katıldı.  

Türkiye’nin peş peşe yaşanan kabuslarla yüreğinin yandığı günlerde İzmir’deki zirvenin de gündemi yangın ve yangınlarla mücadele oldu. Başka felaketlerin yaşanmaması adına başkanların önlem fikirlerini dile getirdiği oturumda uçak kiralanması, zabıta personelinin orman giriş yasağı olan bölgelerde denetim görevi alması, ilçelerde araç gereç eksikliği varsa tespit edilip giderilerek özellikle yaz aylarında teyakkuz halinde kalınması ve dağ köylerine itfaiye römorkörü alımı önerileri gündeme geldi. 

Başkan Soyer’in de bu öneriler arasında uzlaşılanların bir an önce hayata geçirmek için bürokratlarıyla özel bir çalışma yapacağı bildirildi. 

SOYER, VALİ'YLE DE GÖRÜŞTÜ... YOL HARİTASI KAPIDA!
Öte yandan Soyer toplantı sonunda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i de aradı ve alınan kararlar ve koordinasyon noktasında bilgilenirmede bulundu. Ayrıca yine yapılacak mesai sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde bir yangınla mücadele yol haritası hazırlayarak kamuoyuyla paylaşacağı bildirildi. 

MÜLTECİ KONUSU DA GÜNDEME GELDİ... 
Soyer'in ilçe başkanlarıyla zirvesinde yangın konusunun yanı sıra mülteci konusu da gündeme geldi. Toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajlarıyla ve tutumuyla paralel ortak bir dil geliştirilmesi ve tüm başkanların duruşunun bu çizgide olması yönünde karar alındı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir