MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de denize sıfır '30 yıllık' ihale: Konut ve enerji yok!
Ekonomi
22 Nisan 2021 Perşembe 12:44

İzmir’de denize sıfır '30 yıllık' ihale: Konut ve enerji yok!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, Urla’da denize sıfır konumda bulunan 2 arazi için ihale yapma kararı aldı. 30 yıllık süreyle tahsis edilecek 2 parselde konut ve enerjiyle ilgili bir çalışmanın yapılmasına izin verilmeyeceği de belirtildi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, Urla’da denize sıfır konumda bulunan 2 arazi için ihale yapma kararı aldı. İhalenin irtifak hakkı tesis edilmesi amacıyla 7 Mayıs Cuma Günü gerçekleşeceği belirtildi.

2 arazide de, imar planıyla getirilecek kullanım kararlarına uygun olarak, eğitim, sağlık, spor, turizm, sanayi, organik tarım, organize hayvancılık, sosyal, kültürel gibi tesisler yapılması amacıyla faaliyet gösterilebileceği aktarıldı. 30 yıllık süreyle tahsis edilecek 2 parselde konut ve enerjiyle ilgili bir çalışmanın yapılmasına izin verilmeyeceği de belirtildi.

Çalılık ve kayalık görünen 18 bin 787 metrekarelik parsel için ilk yıl tahmini irtifak hakkı 376 bin TL olarak belirlendi. Çalılık ve tarla olan 13 bin 421 metrekarelik diğer arazi için ise bu miktar 269 bin TL uygun görüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir