MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de eğitimi ‘donduran’ ihale!
Yerel Yönetimler
25 Aralık 2021 Cumartesi 12:05

İzmir’de eğitimi ‘donduran’ ihale!

Kiraz’daki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bozulan kalorifer ihalesini alan firma onarımı bir türlü gerçekleştirmeyince eğitime sorun çözülesiye kadar ara verildi.

Salgının gölgesinde 6 Eylül’den itibaren ülke genelinde tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçildi. Yüz yüze eğitim sayısız hijyen ve tedbir sorunuyla yol almaya devam ederken, son haftalarda etkisini arttıran soğuk havayla birlikte bazı okullarda ısınma sorunu da yaşanmaya başladı. O okullardan biri olan İzmir’in Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kalorifer sistemindeki arıza sebebiyle günlerdir eğitim ve öğretim verilemiyor.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre, kalorifer sistemdeki arızanın giderilmesi için çıkılan ihaleyi kazanan firma aylardır sorunu çözmedi. Elverişsiz koşullara bir süre direnen öğrenciler, soğuk havanın etkisinin giderek artırmasının ardından hastalanarak okula gitmemeye başladı. Velilerin de çocuklarını okula göndermek istememesi üzerine okul yönetimi, ısınma sorunu giderilene kadar eğitime ara verdi.

ÇOCUKLARIMIZ HASTA OLDU
Okulda kış mevsiminin başından beri kaloriferlerin çalıştırılmadığını ve sorunun çözülerek okulda eğitim ve öğretime başlanması gerektiğini belirten velilerden Mehmet Kani, “Geçen yıldan bu yana devam eden bir kalorifer sistemi arızası var. Geçen yıl pandemi sebebiyle eğitime ara verildiği için bu sorun çözülmemişti. Sistemdeki arızadan dolayı ihaleye çıkılmış. Ancak ihaleyi alan şirket bu zamana kadar sorunu çözmemiş. Çocuklarımız bir süre buz gibi havada, üşüyerek ders işlemek zorunda kaldı. Bazı öğrenciler ve öğretmenler hastalanıp okula gelmemeye başladı. Hatta benim çocuğum da hastalandı. Daha sonra okul yönetimi inisiyatif alarak kalorifer sistemi arızası çözülene kadar öğrencilerin okula gelmemesini istedi. Yaklaşık bir haftadır çocuklarımız evde. Hiçbir şekilde eğitim alamıyorlar. Okulun ne zaman yeniden eğitime başlayacağına dair bir bilgi yok” ifadelerini kullandı.

SORUNLAR ACİLEN ÇÖZÜLMELİ
Okullardaki ısınma sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Veli-Der İzmir Şube Başkanı Necati Kalafat, “Okullarımızın temel problemlerinin çözülemediğine dair bilgileri bizler de alıyoruz. İyi bir programlama yapılmadan açılan okullardaki ‘krizler oluştuğunda çözülür’ mantığı, söz konusu öğrencilerimiz olduğunda affedilmez hatalara dönüşebilmektedir. Çocuklarımızın daha fazla eğitim öğretim hayatının dışında kalmasına tahammülümüz kalmamıştır. Acilen eksikler yüzünden ara verilen okullar, birleştirilen okul ve sınıflar sorunları çözülmeli ve kamuoyuna şeffaflıkla bilgi verilmelidir” açıklamasını yaptı. (Çağla Geniş / İlkses Gazetesi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir