MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de iki kritik karar: Sokakta sigaraya yasak, 65 yaş üstüne kısıtlama!
Güncel
11 Kasım 2020 Çarşamba 19:09

İzmir’de iki kritik karar: Sokakta sigaraya yasak, 65 yaş üstüne kısıtlama!

İzmir Valisi Köşger, deprem sonrasında vakaların iki kattan fazla arttığını söylerken yeni getirilen kısıtlamaları da açıkladı. Buna göre; sokakta sigara içmek yasaklandı. 65 yaş üstündeki vatandaşların ise 10:00-16:00 saatleri dışında sokağa çıkmalarına yasak getirildi.

GERÇEKİZMİR - İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları kapsamında sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Yavuz Selim Köşger, koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni önlemlerin alındığını açıkladı.

Karar kapsamında, 65 yaş ve üstü vatandaşların 10.00 ile 16.00 saatleri dışında sokağa çıkması kısıtlanırken, İzmir genelinde sokakta sigara içmek yasaklandı.

Virüsle mücadele tedbirleri kapsamında kamu kurumlarında çalışan hamiler için de idari izin kararı çıktı.

Vali Köşger yaptığı açıklamada, "Değerli İzmirliler; doğal olarak son günlerde depreme yoğunlaşmış bulunuyoruz. Ancak tüm dünyanın henüz değişmeyen gündemi korona, İzmir'de de tırmanışta. Depremin olduğu günkü rakamlara kıyasen bugün iki katından fazla bir artış gerçekleşmiş durumda. Bu bağlamda Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İzmir'de sokakta sigara içmek ve 65 yaş üstünün 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkması yasaklanmış; Valilik kararıyla bazı kurumlar hariç kaç haftalık olduğuna bakmaksızın hamileler idari izinli sayılmıştır. Özel sektör mesai düzenlemesi çalışmaları da devam etmektedir. Temizlik, maske, mesafe kurallarına uyalım, sağlıklı kalalım" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Taner
 11 Kasım 2020 Çarşamba 21:45
Olumlu
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir