MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de toplu ulaşımda bayram müjdesi: Soyer istedi, İZTAŞIT da dahil edildi!
Yerel Yönetimler
16 Temmuz 2020 Perşembe 14:05

İzmir’de toplu ulaşımda bayram müjdesi: Soyer istedi, İZTAŞIT da dahil edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 31 Temmuz- 3 Ağustos arasındaki Kurban Bayramı için ulaşım tarifesinde yeni karar almak amacıyla harekete geçti. Başkan Soyer, “Diliyorsanız bu maddeyi Seferihisar’da başlattığımız İZTAŞIT uygulamasını da dahil ederek oylayalım” dedi. Önerge meclise sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince ulaşımda ücretsiz tarife uygulanması için hamle yaptı. Cumhurbaşkanı tarafından alınacak kararlar doğrultusunda hareket edileceği belirtilen ve meclis gündeminde yer alan önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Önergede, “Kurban Bayramı süresince hemşehrilerimizin bayram ziyaretlerini kolaylaştırmak ve önerge eki listede belirtilen kabristan ziyaretlerini gerçekleştirmek amacıyla; bayram öncesi Cumhurbaşkanı tarafından 4736 sayılı Yasanın birinci maddesinin birinci fıkrasından muaf tutulması ile ilgili karar alınması halinde, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında (Bilet 35, Kontörlü Ulaşım Kartları, Oto Tahsis ve Servis Dışı Kalma Bedeli hariç) ücretsiz tarife uygulanmasının, muaf tutulması ile ilgili karar alınmaması halinde ise; yalnız Kurban Bayramı süresince, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında ve önerge eki listede belirtilen hatlardaki kabristan ziyaretleri için 0,01-TL ve 1 kontör şeklinde tarifenin uygulanması hususunun görüşülmesi” ifadeleri yer aldı.

MADDE MECLİSTE OYLANDI
Soyer, “Diliyorsanız bu maddeyi Seferihisar’da başlattığımız İZTAŞIT uygulamasını da dahil ederek oylayalım” dedi. Önerge meclise sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir