MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’deki elektrik kaçağı faciasında soruşturmanın seyrini değiştirecek fotoğraf!
Güncel
15 Temmuz 2024 Pazartesi 13:00

İzmir’deki elektrik kaçağı faciasında soruşturmanın seyrini değiştirecek fotoğraf!

İzmir'de 12 Temmuz günündeki sağanak sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltı kararı sayısı 34'e yükselirken olaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve GDZ Elektrik A.Ş. hakkındaki adli işlemler devam ederken elektrik kaçağının olduğu yerdeki son işlemin GDZ Elektrik A. Ş tarafından yapıldığına dair fotoğraf ortaya çıktı.

GERÇEKİZMİR – İzmir’de 12 Temmuz günü kentin en işlet sokaklarından birinde sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan, amatör müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirdi.

5 GÖZALTI KARARI DAHA, 2 KİŞİ SERBEST

İzmir'de sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 3'ü İZSU, 2'si de Gediz Elektrik A.Ş. çalışanı 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi. Böylelikle hakkında gözaltı kararı çıkarılanların sayısı 34'e yükseldi. Haklarındaki karar nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan 22 şüpheliden 2'si işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 20 şüphelinin ise polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. 12 şüphelinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında 5 bilirkişinin görev yaptığı öğrenildi.

Gediz Elektrik’ten yapılan açıklamada, 5 Ocak’ta alt yapı kuruluşu tarafından bilgi verilmeden ve onayları olmaksızın çalışma yapıldığı, bu çalışmada şebekeye zarar verildiği bildirilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi’ne (HİM) 9 Ocak 2024 tarihinde saat 15.38’de Belediyenin Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’ndan olayın geçtiği 1481 sokakla ilgili elektrik kaçağı ihbarı geldiği ortaya çıktı. HİM tarafından belediyenin Yapı İşleri Bakım, Onarım, Elektrik Aydınlatma Çalışmaları birimine bilgi verildi. 

İlgili birimlerin WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı. Yazışmalarda elektrik biriminden görevlendirilen belediye çalışanının olayın gerçekleştiği yere gittiği ve elektrik şirketi Gediz üniformalı çalışanın tamamı yüzeyde olduğu görülen boruya kaynak yaptığını fotoğrafla tespit ederek, “TEDAŞ’tan kaynaklı bizimle alakası yok, burada çalışma yapıyorlar” dediği ifade edildi.

9 Ocakta olay yerinde kaynak yapan Gediz’in 13 Ocak’ta da sokağı asfaltladığı öğrenildi.

İZSU ve Belediyenin hiçbir şirketinin 5 Ocak’tan sonra sokağa işlem yapmak için girmediği öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir