MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in 600 yıllık kitabı aranıyor!
Kültür-Sanat
5 Şubat 2021 Cuma 11:39

İzmir’in 600 yıllık kitabı aranıyor!

Karaburun Belediyesi’nin 2004-2014 yılları arasında başkanlığını yapan Serdar Yasa döneminde satın alınan Şeyh Bedrettin eseri el yazma Varidat isimli kitabın bulunamadığı belirtildi. 2014-2019 yılları arasında görev yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen eserin İzmir Kent Kütüphanesi’nde bulunmadığı aktarıldı.

GERÇEKİZMİR - Karaburun Belediyesi’nin 2004-2014 yılları arasında başkanlığını yapan Serdar Yasa döneminde satın alınan Şeyh Bedrettin eseri el yazma Varidat isimli kitabın bulunamadığı meclis toplantısında gündeme geldi.

Karaburun Belediyesi tarafından bedel ödenerek alınan kitabın durumu Meclis Üyesi Alpaslan Bilen tarafından gündeme getirildi. 

Kitabın tarihi eser olduğu belirtilirken Börklüce Mustafa’nın Karaburun’daki faaliyetlerinin ve Osmanlı’nın durumun anlatıldığı kitabın 1400’lü yıllara ışık tutar nitelikte olduğu aktarıldı. Eserin elde edilmesi çok güç bir antik değer olduğuna da vurgu yapıldı.

Kitabın Latin harfleriyle yazılmadığından dolayı bir kişinin bulunup, okutulup tercüme ettirildiği de açıklandı. 600 yaşındaki kitabın fotokopisinin çekildiği ve kopyaların oluşturulduğu belirtildi.

Daha sonraki dönemde Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından da kitabın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildiği aktarıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda eserin İzmir Kent Kütüphanesi’nde bulunmadığının öğrenildiği ifade edildi. Kıymetli gösterilen eserin Karaburun Belediyesi tarafından satın alınan evrak ve faturasının, kitabın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim tutanaklarının ve izinin sürülüp bulunması ve ait olduğu yere dönmesi için çalışma yapılmasının gerekli olduğu belirtildi.

Bilen’in meclise sunduğu önerge gündeme alındı.    

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Abdurrahim Kaplan
 6 Şubat 2021 Cumartesi 00:00
Sayin Alpaslan Bilen beyefendiye kıymetli tarihi eser için yapmış olduğu ilgi ve alaka için çok teşekkür ederim.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir