MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘İzmir’in Pisa Kuleleri’nin tamamı tarih oldu!
Güncel
22 Mayıs 2023 Pazartesi 10:07

‘İzmir’in Pisa Kuleleri’nin tamamı tarih oldu!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinin Bostanlı semtinin en işlek caddesinde bulunan ve ‘İzmir’in Pisa Kuleleri’ olarak bilinen eğik binaların tümünün yıkımı geçtiğimiz hafta tamamlandı. Daha önce hazırlanan planların yargıdan dönmesi sonrasında Karşıyaka Belediyesi’nin geçtiğimiz ay hazırlıklarını tamamladığı planlar Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Onay çıkarsa 2023 yılı içinde bölgede yeni inşaatların yükselmesi planlanıyor.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Bostanlı’nın en merkezi yeri Cemal Gürsel Caddesi’nden bulunan ve halk arasında ‘İzmir’in Pisa Kuleleri’ olarak adlandırılan eğik binaların yıkımı ‘Kentsel Dönüşüm Kanunu’ kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı il Müdürlüğü denetiminde Karşıyaka Belediyesi’nce gerçekleştirildi.

Karşıyaka ilçesine bağlı Bostanlı semtinde İzmir’in en değerli bölgelerinden birinde bulunan ve dolgu zemine inşa edildiği için yaklaşık 40 yıldır eğik şekilde duran binalar hakkında AFAD’ın 2017'de hazırladığı raporla birlikte tahliye kararı alınmış, tahliye işlemi 2019 yılının sonunda başlamıştı. Binaların yıkımı ise 2020 yılının Mart ayında başlamıştı. 2022 yılında gelindiğinde binaların 8’inin yıkımı tamamlanmıştı.

(Eğik binalar yıkılmadan önce)

EĞİK BİNALARIN TÜMÜNÜN YIKIMI TAMAMLANDI

Yüksek yıkılma tehlikesi bulunan ve bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden binalardan İsmail Sivri Sokağı bitişiğinde bulunan 3 tanesinin de yıkımı ile toplam 11 tane olan eğik binaların tümünün yıkımı tamamlanmış oldu.

NE OLMUŞTU?

Karşıyaka Belediyesi eğik binalar için yeni imar planı çalışması başlatmış Karşıyaka Belediyesi Meclisi’nden geçen planlar İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde 2020 tarihinde AK Partili üyelerin karşı oyları ile geçmişti.

YENİ PLANLAR BÜYÜKŞEHİR'İN MASASINDA

Yargıya taşınan planlar İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Yaşananların ardından Karşıyaka Belediyesi hızla yeni imar planı çalışmasını başlatırken söz konusu planlar Karşıyaka Belediye Meclisi’nden geçerek geçen ay itibariyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne incelenmesi için gönderildi. Planlar Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanırsa 2023 yılı içerisinde yeni inşaatların başlaması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir