MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in Roman Vekili 'kırmızı plaka'ya veda ediyor!
Politika
27 Ekim 2017 Cuma 09:04

İzmir’in Roman Vekili 'kırmızı plaka'ya veda ediyor!

Türkiye’nin ilk Roman Milletvekili olan Özcan Purçu kırmızı plakalı makam arabasıyla 2 yıldır sürdürdüğü TBMM Katip üyeliği görevi için parti içinde yapılan yeni seçimde sondan üçüncü sırada yer aldı.

GERÇEKİZMİR – CHP’de 2015 yılında yapılan genel seçimlerde İzmir’den meclise girerek Türkiye’nin ilk Roman Milletvekili olan Özcan Purçu, aynı yıl TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi seçilmişti.

Kırmızı plakalı makam aracına binen CHP İzmir Milletvekili Purçu Romanların gururu olmuştu.

CHP’de dün yeni TBMM Grup yönetimi ve Meclis yönetimi için parti içi seçim yapıldı.

Başkanvekillikleri ve üyelikler için yapılan seçimlerde İzmir’den tek aday olan Purçu, TBMM Katip üyeliği yarışında büyük bir şok yaşadı. Purçu 11 adaylı seçimde 36 oy aldı, sondan üçüncü sırada ilk dört isim arasına giremedi ve katip üyeliğe veda etti.

Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Bursa Milletvekili Nurhayat
Kayışoğlu ve Çanakkale Milletvekili Bülent Öz Kaynak’ın katip üye seçildiği oylama şöyle sonuçlandı:

Barış Karadeniz: 70
Vecdi Gündoğdu: 55
Bülent Öz: 51
Nurhayat Altaca Kayışoğlu: 51
Ali Haydar Hakverdi: 48
Mehmet Göker: 47
Erkan Aydın: 41
Fatma Hürriyet:  41
Özcan Purçu: 36
Ömer Fethi Gürer: 26
Ali Akyıldız: 24

FATURA FATURASI MI?
Purçu’nun katip üyeliği döneminde Romanların hakların için verdiği büyük çabanın yanı sıra gündeme en çok geldiği olay 181 bin liralık telefon faturası vakasıydı. Divan Üyesi CHP Adana Milletvekili Elif Türkmen’in 1.2 milyon liralık telefon konuşma ve seçmen mektupları faturasının ortaya çıkması gündemde bomba etkisi yaratırken, Purçu de 181 bin liralık haberleşme faturasıyla gündeme gelmişti. CHP İzmir Milletvekili fahiş masrafı, “Bu 15 aylık bir fatura. Tamam, fazla olabilir, biz de kendimize çekidüzen veririz ama bu konuda kimse bizi uyarmadı ki. Meclis Genel Sekreterliği bize ‘Mektubun, faksın ücreti şudur’ demedi bugüne kadar. Bunların çoğu da valiliklerden, devlet kurumlarından gelen davetler, yazılar, haliyle bunlara dönüş yapmanız lazım. Artık bundan sonra bunlardan gelen hiçbir davete, yazıya da cevap vermeyeceğim” sözleriyle savunmuştu.

Purçu fatura krizi nedeniyle partililerden de büyük tepki almıştı. Parti içi üyelik yarışında çıkan sonuçlar bu tepkinin getirisi olarak yorumlandı.

TEMENNİ KARARI DA ETKİLEDİ 
Öte yandan CHP'de katip üyelik için 1 dönem görev konusunda temenni kararı alındığı ve farklı isimlere yer verilmesi adına alınan kararın da Purçu'nun aldığı oy sayısında etkili olduğu bildirildi. 

PURÇU'DAN AÇIKLAMA GELDİ: 
Gerçekizmir'e konuşan İzmir Milletvekili Purçu da sonuçların fatura kriziyle değil alınan temenni kararıyla ilgilis olduğunu söyledi.

Purçu, “Arkadaşlar bu dönem yeni arkadaşların görev alması yönünde kendi aralarında karar almıştı. Yeni isimlerin görev almasını istiyorlardı. Benim devam etmem yönünde talepte bulunan arkadaşlar da olduğu için aday oldum. Seçilen arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Fatura nedeniyle seçilmeme gibi bir durum söz konusu değil… Zaten bu konuyla ilgili geçmiş dönemde gerekli açıklamayı yapmıştım” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir