MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in iki ulaşım projesinde yeni gelişme!
Yerel Yönetimler
22 Eylül 2024 Pazar 14:06

İzmir’in iki ulaşım projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, hayata geçirilmesi planlanan Örnekköy Tramvayı ile deniz taksi projeleri ile ilgili son durumu aktardı. Tugay, deniz taksisi ile ilgili araçların imal edildiğini söyledi. Örnekköy Tramvayı projesi ile ilgili de çalışmaların sürdürdüğünü kaydeden Tugay, projenin lastikli troleybüse dönebileceğini açıkladı.

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan biri Örnekköy-Yeni Girne tramvay hattı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, projede değişiklik yapılabileceğini duyurdu.

Tugay, Toplu ulaşımda konforu artıran ve araç trafiğini azaltan yeni alternatiflerin oluşturulması amacıyla hayata geçirilmek istenen deniz taksi projesi ile ilgili gelinen son noktayı anlattı.

İLK BAHARDA HAYATA GEÇEBİLİR

Deniz taksi projesi ile ilgili son durumu anlatan Tugay, “Deniz taksisi ile ilgili istediğimiz modeli bulamadık. Bir tane model için üreticiyle anlaşmaya vardık. Onlar şuan imal ediliyor. İmal edildikten sonra muhtemelen ilk baharda hayata geçeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

TRAMVAY YERİNE TROLEYBÜS GELEBİLİR

“Örnekköy Tramvay projesi tramvay yerine troleybüse dönebilir” diyen Tugay, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Bu konuda ulaşım mastır planı yapılıyor. Bu yapıldığı zaman kesin bir karar verilecek. Ya troleybüs ya da tramvay olacak. Troleybüs derken de yeni yapılan modeller var. Tramvay gibi çalışıyorlar ama raylar üzerinden değil, lastik tekerlekler üzerinden gidiyorlar. Güzergah aynı kalacak. Hatta o güzergahı Zübeyde Hanım’a uzatacak şekilde bir çalışma olacak” dedi.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir