MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in turistik ilçesinde ormana sondaj başvurusu!
Ekonomi
31 Ekim 2023 Salı 17:20

İzmir’in turistik ilçesinde ormana sondaj başvurusu!

Üç-As firması İzmir’in Dikili ilçesi Bademli Mahallesi’nde orman vasfında bulunan alanda jeotermal kaynak arama çalışması için Proje Tanıtım Dosyası (PTD) ile başvuruda bulundu. Bakanlığın onayı halinde proje sahasında 4 noktada sondaj yapılacak.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’in turistik ilçesi Dikili’de Üç-As firması sondaja dayalı jeotermal kaynak arama projesi tanıtım dosyası hazırlayarak başvuruda bulundu.

Dikili’nin Bademli Mahallesi’nde gerçekleştirilmek istenen proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.  

4 milyon 325 bin TL’ye mal olması beklenen proje ile 4 noktada sondaj yapılarak jeotermal kaynak arama çalışması yapılacak.

Çalışmanın yapılacağı alan 1/100.000 Ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı'nda, “orman alanı” olarak işaretlenmiş alanlar içerisinde kalıyor.

Sondaj alanlarına en yakın yapı 55 metre uzaklıkta yer alırken sondaj noktalarının 145 metre yakınında bir de tatil köyü bulunuyor.

4. sondaj alanının 40 metre kuzeydoğusunda ise mevsimle akış gösteren bir dere bulunuyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir