
'İmamoğlu' eylemlerinde 7 gazeteciye hapis istemi!

İzmirli çifte 'tezgah': Karadağ'dan ev hayali, 13 milyon liradan etti!

İNGEDER'den çarpıcı gönderme: Büyük İnciraltı Mezarlığı olsun!

GERÇEKİZMİR - İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan ve hayvan sevgisi ile tanınan Şevket Yerdeşen 23 Şubat’ta evinde uğradığı silahlı saldırı sonrası 6 Nisan’da hayatını kaybetti. Kedi ve köpeklere baktığı için tehdit ediliği bu nedenle öldürüldüğü iddia edilen Yerdeşen’in ölümü DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın tarafından TBMM’ye taşındı.
Akın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya işlenen cinayet hakkında sorularını yöneltti.
İzmir Milletvekili Akın’ın açıklaması ve soruları şöyle;
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinin Aşağı Kızılca Mahallesinde, insanların yerleşim yerlerinden uzakta, kendi müstakil evinde ve kendi kapalı bahçesinde hayvan besleyerek bu hayvanların bakımını yapan Şevket Yerdeşen adlı hayvan sever yurttaşımız, 23 Şubat 2025 tarihinde evinde otururken Rahmi Yıldız adlı kişinin silahlı saldırısına uğramış, bu saldırı sonucunda göğsüne isabet eden bir tabanca mermisi ile yaralanmıştır. 25 Şubat 2025 tarihinde Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırılan Şevket Yerdeşen, 6 Nisan 2025 tarihinde ne yazık ki kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.
Bu saldırı olayının öncesinde ve sonrasında yaşanan bir dizi ihmal ve kamu görevlilerinin duyarsız tutumu maalesef hayvan sever bir yurttaşımızın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanmıştır. Rahmi Yıldız adlı saldırgan şahsın, aylar boyunca Şevket Yerdeşen’i tehdit ettiği ve saldırının göz göre göre geldiği belirtilmektedir.
Saldırı 23 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştiği halde olay yeri incelemesinin bundan ancak bir hafta sonra 28 Şubat 2025 tarihinde yapıldığı, suç kanıtı boş kovanların da saldırıdan ancak bir hafta sonra toplandığı belirtilmektedir. Bölgede yetkili kolluk gücü olan Jandarmanın, saldırganın silahından çıkan kurşunların Şevket Yerdeşen’in evinin penceresine ve kapısına delerek içeri girdiğini gösteren görüntülerin yurttaşlar tarafından sosyal medyada yayınlanmasından sonra harekete geçtiği ve olay yeri incelemesini olaydan ancak bir hafta sonra gerçekleştirdiği ileri sürülmektedir. Bir hafta gecikmeyle toplanan boş kovanlardan sonra saldırgan Rahmi Yıldız’ın silahına da yine olaydan ancak bir hafta sonra el konulduğu ifade edilmektedir. Aynı şekilde saldırgan Rahmi Yıldız’ın da olaydan ancak bir hafta sonra ifadesinin alındığı, saldırı silahına el konulduğu halde saldırganın serbest bırakıldığı bildirilmiştir.
(Şevket Yerdeşen)
Ayrıca, hastanede tedavi gördüğü süre içinde, evin genel temizliğini yapmak ve taburcu olması halinde Şevket Yerdeşen’in temiz bir eve gelmesini sağlamak için yardım amacıyla evine gitmek isteyen yurttaşların, saldırgan Rahmi Yıldız’ın kolluğa başvurusu üzerine engellendikleri ve bazılarının da gözaltına alındığı belirtilmektedir.
Bu konuyla ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi ve sürecin sağlıklı bir şekilde takibinin yapılabilmesi için aşağıdaki soruları yanıtlamanız beklenmektedir:
Şevket Yerdeşen’in evine yönelik 23 Şubat 2025 tarihinde gerçekleşen silahlı saldırıdan, bölgedeki yetkili kolluk gücünün ne zaman ne şekilde haberi olmuştur?
Bu silahlı saldırı olayıyla ilgili düzenlenen ilk tutanağın tarihi nedir?
Olay yeri ile ilgili inceleme ve boş kovanların toplanması hangi tarihte gerçekleştirilmiştir?
Saldırı 23 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştirildiği halde olay yeri incelemesinin saldırıdan ancak bir hafta sonra 28 Şubat 2025 tarihinde yapıldığı bilgisi doğru mudur? Doğruysa bu gecikmenin gerekçesi nedir? Doğru değilse, kanıtların (boş kovanların) olay yerinden toplandığını gösteren tutanağın tarihi nedir?
Kolluk tarafından saldırıda kullanılan silaha olaydan ancak bir hafta sonra el konulduğu bilgisi doğru mudur? Doğruysa bu gecikmenin gerekçesi nedir? Doğru değilse saldırı silahına el konulma tarihi nedir?
Rahmi Yıldız’ın saldırıda kullandığı silah taşıma veya bulundurma ruhsatlı mıdır? Ruhsatlı silah ise, bu ruhsat Rahmi Yıldız’a hangi gerekçeyle verilmiştir?
Rahmi Yıldız’ın olayla ilgili ifadesi hangi tarihte alınmıştır? İfadesinin ardından silahla yaralanmaya sebebiyet veren saldırgan yargıya sevk edilmiş midir? Olayın ardından saldırgan neden serbest bırakılmıştır?
Bölgede görev yapan kolluğun mağdur yakınlarına ve yurttaşların taleplerine karşı vurdumduymaz davrandıkları, oysa saldırgan Rahmi Yıldız’ın başvurularına karşı yüksek hassasiyet gösterdikleri yönündeki bilgiler doğru mudur? Doğruysa bu durumun gerekçesi nedir? Doğru değilse, yurttaşlara karşı gerçekleştirilen ve sosyal medyaya da yansıyan kötü muamelenin gerekçesi nedir?
Saldırgan Rahmi Yıldız kolluk tarafından yakalanmış ve yargıya sevk edilmiş midir? Yargıya sevki yapılmış ise sevkin tarihi nedir?
Hayvanları ve hayvan severleri hedef alan saldırıların giderek arttığı da göz önüne alınırsa, bakanlığınız bu gibi saldırıların önlenmesine yönelik ek tedbirler alması söz konusu olacak mıdır? Olacaksa hangi ek tedbirler alınması planlanmaktadır?