MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirliler bebekleri için en çok o isimleri tercih etti!
Güncel
4 Ağustos 2023 Cuma 11:28

İzmirliler bebekleri için en çok o isimleri tercih etti!

İzmirliler Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi(ADNKS) sonuçlarına göre 2022 yılında erkek bebeklerine en çok Atlas ismini verdi. Kız bebekler için en çok tercih edilen isim ise Defne oldu. Türkiye genelinde en popüler isimler arasında erkek bebeklerde Alparslan, kız bebeklerde Zeynep isimleri başı çekti.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi(ADNKS) sonuçlarına göre 2022 itibariyle Türkiye nüfusu 85 milyon 279 bin 553 olurken Birleşmiş Milletler tanımına göre 0-17 yaş grubunu içeren çocuk nüfus 22 milyon 578 bin 378 oldu.

Çocuk nüfusun en yüksek olduğu il Şanlıurfa olurken en düşük olduğu il Tunceli oldu.

ADNKS sonuçlarına göre 2022 yılında doğan bebeklere konulan en popüler erkek bebek isimleri Alparslan, Yusuf ve Miraç olurken en popüler kız bebek isimleri Zeynep, Asel ve Defne oldu. Doğan erkek bebeklerin 8 bin 332'sine Alparslan, 6 bin 370'ine Yusuf, 5 bin 43'üne Miraç, kız bebeklerin 8 bin 876'sına Zeynep, 6 bin 845'ine Asel, 6 bin 830'una ise Defne ismi verildi.

Anadolu ve Karadeniz coğrafyasında birçok ilde en çok tercih edilen isimlerin Alparslan ve Göktuğ olması dikkat çekti. 

İZMİRLİLER ERKEK BEBEKLER İÇİN EN ÇOK ATLAS’I TERCİH ETTİ!

2022 yılında İzmirlilerin yeni doğan erkek bebekleri için en çok tercih ettikleri isim ise Atlas oldu. 329 kişi erkek bebeklerine Atlas ismini verdi. Türkiye’de en çok tercih edilen erkek bebek ismi olan Alparslan İzmir’de de ikinci sırada yer aldı. İzmir’de üçüncü en çok tercih edilen erkek bebek ismi Aras oldu.

İzmirlilerin en çok tercih ettiği isimler sırasıyla; Göktuğ, Kuzey, Eymen, Çınar, Poyraz, Kerem, Miraç, Ege, Yusuf, Deniz, Ayaz, Mert, Ömer, Ömer Asaf, Ali, Doruk, Metehan ve Yiğit oldu.

KIZ BEBEKLER İÇİN EN POPÜLER İSİM DEFNE!

İzmirlilerin kız bebekleri için en çok tercih ettikleri isim ise Defne oldu. 367 kişi kız bebeklerine Defne ismini verirken 363 kişi Zeynep ismini verdi. 324 kişi ise Asel ismini verdi.

İzmirlilerin sırasıyla en çok tercih ettikleri kız bebek isimleri şöyle; Asya, Ada, Masal, Elif, Kumsal, Duru, Lina, Eylül, Ela, Güneş, Azra, Elisa, Alya, Arya, Eliz, Zümra, Nehir ve Derin.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir