MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaçak taşımacılıkla gelen felaket
Güncel
15 Temmuz 2024 Pazartesi 16:06

Kaçak taşımacılıkla gelen felaket

Muğla Ula’da iki kişinin hayatını kaybettiği minibüs kazasında, yolcuları taşıyan şirketin turizm acenta belgesinin olmadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Muğla'nın Ula ilçesinde freni patladığı belirtilen tur minibüsü park halindeki 3 araca çarptı. Yerli turistleri taşıyan minibüs bir evin bahçe duvarına vurarak durabildi.

Yapılan ihbarın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Araçta bulunan 32 kişi farklı hastanelere kaldırıldı. Kaza sonucu iki kişi hayatını kaybetti. Üç kişinin da ağır yaralı olduğu belirtildi.

Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner, yaptığı açıklamada, minibüsün Denizli'den Akyaka'ya gittiğini belirterek “11 yaşındaki bir kız çocuğumuz hayatını kaybetti. Ona Allah'tan rahmet ailesine de sabırlar diliyorum. Yaralılardan 3'ünün durumu kritik. Destek veren tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Muğla Valiliği de kazayla ilgili şu açıklamayı paylaştı:

-13.07.2024 Cumartesi günü saat 09:20 sıralarında Ula ilçesi Akyaka Mahallesi girişinde seyir halindeki yolcu otobüsünün karıştığı trafik kazasında ilk belirlemelere göre 1 vatandaşımız vefat etmiş, 32 vatandaşımız yaralanmıştır.

-Yaralılar bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ŞİRKETİN TURİZM BELGESİ YOK

Kaza sonrası inceleme de başlatılırken SÖZCÜ’nün ulaştığı bilgilere göre kazayı yapan araç Birlik Turizm şirketine ait.

Bölgede çok sayıda turizm şirketinden biri. Fakat yine edinilen bilgilere göre turizm şirketinin turizm seyahat acenta belgesi de yok.

KAÇAK FAALİYET BÖLGEDE YANGIN

Belge Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan, tur düzenleyen, turizm faaliyetinde bulunan tüm şirketlerin alması gereken bir belge. Fakat belli şartlar gerekiyor.

Bu şartları taşımayan birçok şirket de aslında kaçak şekilde tur düzenlemeye, yolcu taşımaya devam ediyor. Bu şekilde yükümlülüklerden de kaçınılıyor.

TÜRSAB Marmaris BTK Başkanı Suat Esin ve TÜRSAB Pamukkale BTK Başkanı Turan Köseoğlu’nun paylaştığı bilgilere göre bölgede çok sayıda şirket benzer bir yöntem kullanıyor.

Kendileri de Kültür ve Turizm il müdürlükleri aracılığıyla bu şirketlere müdahale etmeye ve kaçak faaliyete engel olmaya çalışıyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir