MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kadın cinayetlerinin gölgesinde Büyükşehir'den protokol hamlesi!
Yerel Yönetimler
11 Ekim 2024 Cuma 10:23

Kadın cinayetlerinin gölgesinde Büyükşehir'den protokol hamlesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kadına şiddet ve kadın cinayetleri haberleri yurttaşları isyan ettirirken önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. İzmir Kadın Dayanışma Derneği ile protokol imzalanması gündemi Ekim ayı meclisinde tartışılacak.

GERÇEKİZMİR - Türkiye son dönemde vahşice işlenen kadın cinayetlerine isyan ediyor.

Semih Çelik’in 19 yaşındaki İkbal Uzuner ile aynı yaşlardaki Ayşenur Halil'i vahşice katletmesi ve ülkenin çeşitli yerlerinden hemen her gün kadın cinayeti veya kadına şiddet haberleri gelmeye devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı.

Büyükşehir Belediyesi kadına şiddet ve insan hakları alanında, hak temelli çalışmalarda ortaklaşmak amacıyla İzmir Kadın Dayanışma Derneği ile protokol imzalamak üzere harekete geçti.

Buna göre İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi ilk oturumunda İzmir Kadın Dayanışma Derneği arasında protokol imzalanması gündeme gelecek.

Başkanlıktan gelen önergelerin arasında yer alan gündem maddesi şöyle;

-Kadına yönelik şiddet ve insan hakları alanında, hak temelli çalışmalarda ortaklaşmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kadın Dayanışma Derneği arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokolün kabulü ile söz konusu Protokolün imzalanabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY’a yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi. (Sosyal Hizmetler Dai.Bşk.E.2122002)

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir