MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kadın ve gençlik kollarında kulisler hareketli: Kimlerin adı geçiyor?
Politika
24 Mayıs 2024 Cuma 08:29

Kadın ve gençlik kollarında kulisler hareketli: Kimlerin adı geçiyor?

CHP İzmir’de kongre takvimi start alan kadın kollarında il başkanlığı için kulisler hareketlenirken, gençlik kollarında da takvim önümüzdeki günlerde start alacak. Kadın kollarında mevcut başkan Uçar’ın yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, adaylık için isimler kulislere düştü. Öte yandan gençlik kollarında il başkanı Kotan’ın yeniden aday olmayacağı iddia edilirken, adaylık için mevcut ilçe başkanlarının isimleri gündemde.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yerel seçimlerin ardından parti içi yarış kadın kollarında start alırken, gençlik kollarında da olağan kongre takvimi önümüzdeki günlerde başlayacak.

KARŞIYAKA’DA ÇOK ADAYLI YARIŞ

İzmir’de kadın kolları kongreleri Bornova’dan start alırken, metropoldeki ilçelerin tamamına yakınında yarış yaşanması bekleniyor. Karşıyaka’da sandıktaki yarışın 3-4 isim arasında olabileceği belirtiliyor.

GENEL MERKEZ UÇAR’DAN MEMNUN

İl başkanlığı için ise 4 yıla yakın süredir il başkanı koltuğunda oturan Nurdan Şenkal Uçar kararını henüz vermedi. Uçar’ın yeniden aday olması beklenirken, Kadın Kolları Genel Merkezi’nin de Uçar’ın çalışmalarından memnun olduğu ve devam etmesine sıcak baktığı öne sürüldü.

KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?

Uçar’a il kongresinde rakip/rakiplerin çıkması bekleniyor. Kulislerde il başkan adaylığı için konuşulan isimler ise Karabağlar Kadın Kolları eski Başkanı Pınart Sertceylan, Buca Kadın Kolları eski Başkanı Zahide Kurun ile Gaziemir Kadın Kolları Başkanı Neriman Balcı…

KOTAN’IN ROTASI KURULTAY

Öte yandan geçtiğimiz hafta gerçekleşen gençlik kolları il başkanları toplantısında başkanlar olağan kongre takviminin başlatılmasını talep etti. Gençlik Kolları MYK’sının ilk toplantıda takvimle ilgili karar alması bekleniyor.

Gözler İzmir’de olacak. Edinilen bilgiye göre 4 yıla yakın süredir gençlik kolu il başkanlığı görevini sürdüren Burak Kotan yeni dönemde aday olmayacak. Kotan’ın kurultaya yönelik bir çalışma yapacağı iddia edildi.

MEVCUT BAŞKANLARIN İSMİ GEÇİYOR

Gençlik kolları il başkanlığı için kulislerde Karşıyaka Gençlik Kolu Başkanı Özenç Kalkan, Buca Gençlik Kolu Başkanı İrem Gökmen ve Bornova Gençlik Kolları eski Başkanı Burak Gülen’in isimleri konuşuluyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 S.Nazik Işık
 5 Haziran 2024 Çarşamba 10:35
Hakeden kazansın! Başarılı olsunlar. Ve mutlaka kadın ve gençlik örgütlenmesini gözden geçirip yenileyen, güçlendiren bir dönem yaratsınlar.
 Halk
 24 Mayıs 2024 Cuma 08:36
Ah su yerel yönetimler olmasa,Aday olan olmazda.Ah iste rant ve beklenti.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir