MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kadınlar ipek ürünlerle hünerlerini sergiledi
Kültür-Sanat
16 Aralık 2017 Cumartesi 11:19

Kadınlar ipek ürünlerle hünerlerini sergiledi

İzmir'in Ödemiş ilçesi Birgi Mahallesi'nde açılan Ödemiş Kadınlar Kooperatifi'nin sergisinde, kadınların ipek malzemeden yararlanarak hazırladıkları el işi ürünleri yer aldı.

İZMİR - Ödemiş Kadınlar Kooperatifi'nin Birgi Şehit Gürol Madan Caddesi'nde düzenlediği sergi açılışına Kaymakam Celil Ateşoğlu, Kooperatif Başkanı Ülkü Zerdali, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in eşi Nevin Badem ve Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Selçuk Bilgi katıldı. Özellikle kadınların ilgi gösterdiği açılışta konuşan kooperatif üyesi Serpil Köymen, geleneksel ipekçilikle ilçeyi birçok organizasyonda temsil ettiklerini söyleyerek, "İpekle uğraşmayı öyle çok sevdik ki ülkemizin önemli yerleşimlerinden UNESCO Geçici Kültür Mirası kapsamındaki kadim belde Birgi'yle bu toprağın kadim insanlarını tekrar kucaklaştırmak istedik. 6.5 yıllık çabamızın meyvesi olan dükkanımızda Ödemiş'i temsil etme misyonuyla yola çıktık. Bu yolculukta bize inanarak desteklerini esirgemeyen Ödemişli esnaflarımızla, kadın üreticilerimizin emeklerini daha fazla görünür kılacak bu sergiyi hazırladık" dedi.

Kaymakam Celil Ateşoğlu da Ödemiş'te ipek konusunda böyle bir faaliyetin olmasının önemine dikkat çekerek ipek üretiminin hem İzmir'de hem de ülke gündeminde daha önemli bir konuma geleceğini dile getirdi. Halk Eğitim Müdürlüğü'nün bu konudaki çalışmalarını hatırlatan Ateşoğlu, "Bu kooperatifin kadının elinde olması, ipekte kadının duygusunun ve estetiğinin bir araya gelmesi çok güzel bir buluşma. Birgi'nin bu işe ev sahipliği yapması ayrı bir güzellik. Birgi zaten Ödemiş'in tanıtımına çok katkı sağlıyor. Bunun için bu sergide emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergiyi gezen katılımcılar ürünleri inceledi. Bir kooperatif üyesi ziyaretçilere ipek kozasına bağlı büyük bir nazar boncuğu hediye etti. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir