MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kafe Siyaset masadında İYİ Parti, CHP'deki seçimler ve Bayındır krizi!
Politika
27 Ekim 2017 Cuma 09:13

Kafe Siyaset masadında İYİ Parti, CHP'deki seçimler ve Bayındır krizi!

Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Can Radyo’da Kafe Siyaset programında konuştu. İkilinin gündeminde İYİ Parti, CHP Grubu içinde yapılan seçimler, Bayındır’daki arsa krizi ve CHP İzmir İl Yönetimi’nin whatsapp grubunun kapatılması gibi konular vardı.

GERÇEKİZMİR - Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Can Radyo’da Kafe Siyaset programında İzmir ve ülke gündemini masaya yatırdı.

TÜZÜN SÜRPRİZ OLDU
S.A: Yaşar Tüzün’ün CHP içinde yapılan seçimde Akif Hamzaçebi’yi geride bırakarak Meclis Başkanvekili olması  bana göre sürpriz oldu. Muharrem İnce ile çok yakınlar. Referandumda ülke genelinde çıkılın tur da İnce’nin yanındaydı. Bu parti içinde önemli bir gelişme…
 
GENEL BAŞKANLIK YARIŞI GÜNDEM DIŞI
B.D: Muharrem İnce’nin parti içinde güç sahibi olduğunu hepimiz biliyoruz. Parti içinde karşı devrim yapılmış gibi bir algı olacağını zannetmiyorum. Genel Başkanlık koltuğunun değişmesi için net bir seçim olması gerekiyor. Bu saatten sonra Muharrem İnce heves etmesin. CHP seçimde büyük hasar alır ve beklenmeyen bir sonuç ortaya çıkarsa ancak o zaman Kılıçdaroğlu o koltuktan kalkar. Yaşar Tüzün’ün göreve gelmesi Muharrem İnce’ye çok da artı olmaz. Adalet Yürüyüşü CHP içindeki genel başkanlık yarışını gündem dışına atmış oldu.
 
PURÇU SEÇİLEMEDİ
S.A: CHP Meclis Grubu’nda seçimler oldu İzmirlilerin bu görevlere aday olmamasının nedeninde İzmirlilerin MYK’da zaten önemli görevlerde yer alması. İzmir’den tek aday olan isim Özcan Purçu…katip üye seçilememesi bana göre sürpriz oldu. Fatura kriziyle gündeme gelmişti. Bu etkili olmuş olabilir.

'NE YAPTI-ETTİ' DÜŞÜNMESİ GEREK
B.D: Aday gösterildiği dönemde Özcan Purçu el üstünde tutuldu. 3 yılı iyi analiz etmeli. 3 yılda ne yaptı, ne etti düşünmesi gerekiyor.

ÇIRAY’IN ÖNEMLİ BİR GÖREVİ OLACAK
S.A: Bana göre yeni partinin ismi İYİ Parti çok etkileyici olmadı. İzmir’den görev alan isimlerin görevleri benim için sürpriz olmadı. Görevde 5 İzmirli var. Bugün A takımı da belli oldu. Bu A takımında da 3 isim yer aldı İzmir’den. Salonda Akşener’in yanında oturan Aytun Çıray’ın İYİ Parti’de çok iyi bir göreve geleceğini düşünüyorum. Kurucular Kurulunda yer alan ancak GİK ve Divan’da yer almayan Yıldırım Ulupınar’ın İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanı olacağı kesin gibi…

İSİM DE LOGO DE HOŞUMA GİTTİ
B.D: İYİ Parti’nin ismi de logosu da benim çok hoşuma gitti. AK Parti’ye kadar sonu P ile biten klasik bir parti isimleri vardı. AK Parti farklı bir şey getirdi bize. İYİ Parti de bunu yakaladı. Bilinç istediği şeyi alır, istediği şeyi almaz. Logosu olsun, bayrağı olsun çok zekice düşünülmüş bence. Tanıtım töreni harikaydı. CHP’de ben bu profesyonelliği göremedim. Bana göre tek bir hata vardı. Meral Akşener ağzı çok iyi laf yapan bir lider değil. Ona daha az daha kısa mesajlı metin hazırlanmalıydı. Aytun bey benim de beklediğimin üstünde bir istifayla yer aldı medyada. O akşam ulusal medya da bunu uzun süre tartıştı. Bülent Tezcan’a o açıklamayı yaptıran CHP düşmanıdır. Resmen yalan söylettiler. Bir siyasetçi yalan söyleyemez. Parti sözcüsüne bu yaptırılır mı? Bülent beyin açıklamasından 15 dakika sonra istifa haberi gelmişti Aytun Çıray’ın. Yıldırım Ulupınar’ın görevi İzmir’de olacak. Zor bir görev onu bekliyor. Ekibi oluşturmak kolay bir iş değil.

TAŞER KAYBEDİLMEMELİ
S.A: Murat Taşer’i sanki biraz dışlamışlar gibi geldi bana. Çok değerli bir siyasetçi, çok değerli bir isim. Ancak birileri tarafından Meral Akşener ile aralarına duvar ördüler. Bence kaybedilmemesi gereken bir isim.

YAVAŞLAMALARI GEREKEN YERDE GAZA BASTILAR
B.D: Taşer ve ekibi biraz kendilerinden kaynaklanan, biraz da olayların gelişiminden kaynaklanan yol haritasını çıkaramadılar. Yavaşlamaları gereken yerde gaza bastılar, gaza basacakları yerde frene bastılar. Bu yüzden yolda kazalar yaptılar. Bundan sonra İYİ Parti’deki performanslarına bakılır, güzel görevler verilebilir. Sessiz ve sakin olurlarsa Taşer ve ekibi de kazanır İYİ Parti de kazanır. İYİ Parti’nin yetişmiş isimlere ihtiyacı var.

WHATSAPP GRUBUNU KAPATMAK ZORUND AKALMAK KOMİK
S.A: CHP İl Yönetim Kurulu’nun 2.5 yıldır iletişim kurduğu whatsapp grubu kapatıldı. Kapatılma nedeni de buradaki bilgilerin yöneticiler tarafından medyaya yansıması. Gerçekten meslek hayatımda karşılaştığım en garip durumlardan beri. Gerçekten çok komik bir şey.
B.D: Yenisi açarlar…

SESLİ’NİN ÜSTÜ ÇİZİLDİ
S.A: Bayındır’daki problem çözüldü gibi. Arsa satışının iptali için hamleler yapıldı, bu iyi bir gelişme. Genel Merkez’in müdahale edilmemesi belediye başkanının görevden alınmak istenmemesi. Ufuk Sesli’nin ismi Genel Merkez’de kesinlikle çizilmiş durumda. Bu tür hatalar yapan yerel yöneticiler genel merkezin kara kaplı defterine not edilmiş durumda.

KILIÇDAROĞLU’NUN YERİNDE OLSAM…
B.D: 30 tane ilçe var hepsinde buna benzer olmaması gereken sorunlar var. Bu sorunları kim nasıl çözecek? 5 yılda bir sandığı koyarız hadi kardeşim çöz derseniz çok kızdığınız Erdoğan gibi yaparsınız. 5 yıl her istediğini yapabilir misin? Bu konuda büyük eksiklik var. Ben Kılıçdaroğlu’nun yerinde olsam Erdoğan’ın belediye başkanlarını görevden almasına karşı çıkmazdım. Bazen bu tür sıkıntılı durumlarda masaya yumruğu vurmak gerekiyor.

ADAYLIK DÜŞÜNENLER DEVAM EDEBİLECEK
S.A: Ağustos ayında Kılıçdaroğlu basına kapalı birkaç toplantıda belediye başkan adaylığı düşünen ilçe başkanlarının göreve devam etmemesini söylemişti. Bu konuyla ilgili bir belirsizlik vardı. Bugün öğle saatlerinde bir bilgi aldım. Bazı Genel Başkan Yardımcıları Kılıçdaroğlu’yla görüşmüş. Genel Başkan bu konuda bir genelge yollanmayacağını söylemiş. Adaylık düşünenlerin de ilçe başkanı olarak devam edebileceğini söylemiş. Adaylık için yerel seçimlerden çok önce görevlerinden istifaları istenecekmiş.

ESKİ TAS ESKİ HAMAM
B.D: Senin söylediğinden anladığım kadarıyla CHP’de eski tas eski hamam siyaset devam edecek. Aslında söylenecek çok da bir şey yok. Bu partide siyaset yapan herkesin belirli makam ve mevkileri istemesi ayıp bir şey değil. Yeter ki görev isteyenler dolu dolu çıksın. Seçim yaklaşırken yine olmaması gereken kavgalar, gürültüler, tartışmalar olacak. CHP’de değişen bir şey yok.

CHP GENEL MERKEZİ DİKKATLİ OLMALI
B.D: Çok fazla AK Parti’ye, Gökçek’e, Bursa’ya, İstanbul’a odaklanmış durumdayız. CHP düşünmüyor, bu sopayı indirenler bir gün senin de başına o sopayı indirebilir. CHP’lilere bir şekilde bu saldırıyı beklemeniz lazım. 2018’in başından itibaren hiç ummadığınız isimler hiç ummadığınız suçlamalarla karşı karşıya kalabilir. Bir belediyenin açığını bulmak çok zor bir şey değil. Birini 5393 sayılı kanunuyla dövmek isterseniz çok kolay döversiniz. CHP Genel Merkezi’nin bu konuda çok duyarlı olmadığını düşünüyorum.

PARTİ İÇİ MASAYA YUMRUĞUNU VURMUYOR
S.A: Adalet Yürüyüşü’nde Kılıçdaroğlu lider oldu diyoruz ama bence parti içinde bir liderlik sorunu hala var. Masaya yumruğunu vurma konusunda eksikleri olduğunu düşünüyorum. CHP Lideri’nin parti içerisinde yanlışları görmesine rağmen hatalar zinciri devam etmesine rağmen müdahale noktasında bir şey yapmayınca, hataları yapanlar yanlışları yapanlar devam ediyor.  Bakalım 2019’da aynı hatalar yapılacak mı?

O KARAKTER KILIÇDAROĞLU’NA YAKIŞMAZ
B.D: Bir film izledim Erol Evgin herkesi dövüyordu. Şimdi bir düşünün Erol Evgin gibi bir karakterin birilerini dövdüğünü. Kılıçdaroğlu da aynı şekilde. O karakter Kılıçdaroğlu’na yakışmaz.

ADAYLIK DENKLEMİNE İYİ PARTİ’DE GİRDİ
S.A: Artık denkleme İYİ Parti de girdi. Diğer partiler sil-baştan hesaplar yapacak. AK Parti, CHP ve MHP adaylık noktasında daha ince eleyip sık dokuması gerekecek.

İLK DEFA MEMNUNİYETİ BOZACAK HAREKET OLDU
B.D: İYİ Parti MHP’den çok AK Parti ve CHP’nin tabanının kesişimi gibi bir tabanı olacak. İYİ Parti’nin gücü CHP’yi İzmir’de etkileyebilir. Ama bu günden bir tahmin yapmak çok da doğru olmaz. Daha teşkilatları oluşturulmamış bir parti için yorum yapmak olmaz. Yeni bir soluk olarak geldiler. Bu ülkede bir kuşak Erdoğan’dan başka birini görmedi. Ne gördük, AK Parti merkezde halinden memnun. CHP memnun, MHP memnun, HDP memnun. İlk defa bu memnuniyeti bozacak bir hareket oldu.

İYİ PARTİ KOCAOĞLU’NUN ŞANSINI ARTTIRDI ALGISI VAR
S.A: Konuştuğum CHP’liler Kocaoğlu’nu seven de var sevmeyende…İYİ Parti’nin kuruluşu Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olma ihtimalini güçlendirdiğini söylüyor. Bu tahminde de Kocaoğlu’nun kırsaldaki gücü vurgulanıyor. Algı yaratılıyor sanki. Bakalım ne olacak göreceğiz...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali Rifat Koç
 27 Ekim 2017 Cuma 22:08
Meral Akşener ve arkadaşları için hiçde demoktatik ve yasal olmayan uydurma yöntemlerle mahkemelere müdehale edildi, salonlar verilmedi, toplantılar engellendi bunların tamamı OHAL döneminde oldu. Şimdi iktidar ve destekçileri tarafından sanki bu ekip ve bu hareket o hareket değilmiş gibi davranılıyor olunması düşündürücü.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir