MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kafe Siyaset masasında Çıray’ın istifası ve Bayındır krizi!
Politika
24 Ekim 2017 Salı 09:52

Kafe Siyaset masasında Çıray’ın istifası ve Bayındır krizi!

Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Can Radyo’da Kafe Siyaset programında gündemdeki konuları masaya yatırdı.

GERÇEKİZMİR - Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Can Radyo’da Kafe Siyaset programında CHP’nin Bayındır’da yaşanan satış krizi, Aytun Çıray’ın CHP’dne istifası ve yeni partiye geçişi ile bazı ilçe belediye başkanlarının Kocaoğlu’na yönelik açıklamalarını konuştu.

ÇIRAY’IN GEÇİŞİ ŞAŞRITICI DEĞİL
B.D: Aytun beyin yeni partiye geçmesi şaşırtıcı değil. Zamanlamayı tam bilemiyorduk. Zihinsel yapı olarak CHP’den daha yakın olacağı parti Akşener’in partisi olması çok doğal. Sadece CHP’den değil AK Parti’den de yeni partiye çok geçiş olacak. Ancak şu süreçte açıklama yapmaları riskli olduğundan dolayı gizli tutuluyor.

S.A: Çıray’ın bir çok partide siyaset yapması kendisini yıpratmaz mı? Yeni partiye Aytun bey neler katabilir?

B.D: Yeni parti çakma bir MHP gibi gözükmemek için oldukça çalışıyor. CHP gibi solcu partiden Aytun Çıray’ın transfer edilmesi oldukça önemli. Nasıl DSP’de bakanlık yapmış Suat Çağlayan’ın o vitrinde isminin geçmesi artı bir değer katıyorsa Aytun Çıray’ın da transferi yeni partiye bu anlamda değer katar. Yeni parti MHP’den bozma bir parti olmayacak.

S.A: Aytun beyin kopması aslında birkaç yıl önceye dayanıyor. Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı açıklamaları var.

B.D: Gönül kırgınlığı 2014’te büyükşehir adaylığı istemesinde yaşandı. Kılıçdaroğlu Aziz başkanın adaylığını açıklarken yanında Aytun bey de vardı. Eğer beni aday göstermeyecekseniz adaylık açıklamasına beni götürmeyin diyor. Kemal bey ne düşünüyorsa hayır sen de geleceksin diyor ve Amerika’ya gidiyorlar. Orada bir gönül kırgınlığı yaşaması kesin.

A TAKIM ELEŞTİRİSİ YAPIYORDU
S.A: Aytun beyin parti içinde dikkat çektiği en büyük sıkıntılardan biri Kemal beyin bir A takımının olmamasıydı. Buradan şu bilgiyi de vermek istiyorum. Aytun Çıray’ın yeni partideki görevi genel başkan yardımcılığı olacak. Aytun beyin karşıda olduğu İzmir’de siyaseti sıcak günler bekliyor.
CHP şaşırmış gibi…Bülent Tezcan’dan gün içinde açıklama geldi. Tezcan sürpriz gibi görmüş. Öyle bir şey yok, nereden çıkardınız diyor.

BİR DAKİKA OTURMASINLAR ORADA
B.D: Buna ben söyleyecek kelime bulamıyorum. Bir dakika oturmasınlar orada. Gitsinler evlerine, köylerine gitsinler. Bülent Tezcan gibi bir ismin bunu söylemesi oldukça ilginç. Böyle bir şey olabilir mi ya. Saçmalık, başka hiçbir şey değil. Parti sözcüsüne bunu söyletecek kadar mı uzaksınız siyasetten?

İÇ HASTALIKLARA ÇÖZÜM BULAMADI
S.A: Aytun Çıray’ın önümüzdeki dönem milletvekili yapılmayacağı yeni partiye geçmesindeki en büyük nedenlerden biri olarak söyleniyor. Bu dönem bile milletvekilliği yapması bazı kesimler tarafından sürpriz olarak yorumlandı. Bu transferde en önemli etken Kendisi doktor. İç hastalıkları uzmanı. CHP’nin iç hastalıklarına bir çözüm bulamadı, bakalım yeni partiye nasıl bir etkisi olacak onu göreceğiz.

NUR TOPU GİBİ KRİZ
S.A: CHP’nin nur topu gibi yeni bir krizi oldu. CHP köy malları satılmayacak diye üstüne basa basa söylüyordu. Seçim bildirgesine bile yazılmış bir maddeydi bu. Şuan Bayındır’da yaşanan her şeyiyle yanlış bir süreç. İnanılmaz satışlar var. CHP çok az oy farkıyla kazandığı bir ilçede şu an yara alıyor. Vatandaşlar sürekli bu satışları soruyormuş. Bir satış üzerinden konuşuyoruz ama orada çok köy malı satılmış. Her haliyle karışık bir iş.

SATAMAZSIN
B.D: Yücel Özen’in isyankar açıklaması, Atilla Sertel’in adres göstererek tepki göstermesi… hiçbir şey açıklandığı kadar değildir. Olay tam deve boyun misali. Her şey karışık. Nereden baksanız elinizde kalacak bir şey. Başkasının satmasına tepki gösteriyorsanız siz de satmayacaksınız kardeşim. Bir duruş sergiliyorsan satamazsın. Kasanda paran yoksa yok. Büyükşehir’in kapısına dayanacaksın, destek alacaksın. Böyle bir şey varsa bile CHP PM üyesi birine satmayacaksın. Yasal anlamda bir sıkıntı olmayabilir ama bu etik değil. Hiç kimseye anlatamazsın bunu. İnsana şunu sorarlar. Bayındır gibi bir yerde belediye başkanlığı yapıyorsun Audi A6’ya biniyorsun. Bu arabayla mı köylere gideceksin. Bayındır’da her şey çok saçma.

CHP’YE BİR KEZ OY ATTI
S.A: Ufuk Sesli CHP’ye ilk oyunu 2014’te kendi seçiminde attı. Geçmişinde CHP yok ki. Benzer durum Dikili’de de var.

B.D: Küçük yerlerde tepeden inme birini getirirsen oradaki bütün dengeleri alt üst edersin. Muhakkak küslük yaşamış olan isimler olur böyle bir durumda. Kozmopolit yerler bu durumu kaldırabilir ama Bayındır gibi yerlerde bunu yaparsan faturayı bir gün ödeyeceğini düşünmen lazım.

EROL NARLIDERE’YE ADAY ADAYI
B.D: Gürsel Erol Tunceli Milletvekili. Tunceli vekilliğinden ziyade bir ayağının İzmir’de olması siyaseti takip eden biri olarak beni rahatsız ediyor. Aziz Kocaoğlu kadar etkili bir isim. Normalde Çiğli’ye aday olacak diye konuşuluyor ama Narlıdere’yi Abdul Batur’dan alacak.

2-3 KEZ ADAY OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ
S.A: Gürsel Erol 27 Mayıs’ta bir konuşma yaptı, milletvekili ve belediye başkanı olmayacağını söyledi. 2-3 kez bunu vurgulayan bir ismin Tunceli’den gelip İzmir’e aday olmasını partinin hiçbir kademesi açıklayamaz. Erol’un bu konuda net açıklaması da var. Ben ihtimal vermiyorum.Bunu İzmirlilere anlatamazsın.

B.D: Gürsel Erol’un genel merkezde Kılıçdaroğlu’nun da üzerinde etkisi var. En son Kemal beyin İzmir, Aydın turundaki geçen sürede Gürsel Erol Kemal beyle sürekli birlikteymiş, aynı uçakta gelmişler. Havaalanından başlayan ziyaret başından sonuna kadar takip eden 2 belediye başkanı var. Biri Aziz Kocaoğlu, biri Mustafa Tosun. Sen Dikili Belediye Başkanısın bütün gün ne işin var o turda diye sormak lazım aslında. Sıkıntıyı kendisi de hissediyor, o yüzden bir şeyleri yakalamaya çalışıyor.

ÇERÇİOĞLU AÇIKLANDI YA İZMİR?
S.A: Kılıçdaroğlu Aydın’daki toplantıda Çerçioğlu’nun adaylığını açıkladı. Aziz bey ile ilgili neden mesaj vermiyor diye bu İzmir’de yeni bir polemik yaratacak.

B.D: Özlem Çerçioğlu ile Aziz Kocaoğlu aynı güçte değil. Çerçioğlu’nu yeni partiden aday yapsan yine seçilir.

BU AÇIKLAMALARI DOĞRU BULMUYORUM
S.A: Belediye başkanlarından ‘Kocaoğlu’ çıkışları geliyor. Son olarak Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce… ‘Kocaoğlu’ndan yana tarafım’ demek çok yanlış. Tire Belediye Başkanı ‘Kocaoğlu aday olursa ben de aday olurum’ demek nedir? İlçe belediye başkanlarının bu açıklamalarını hiç doğru bulmuyorum. Bir grup belediye başkanı Aziz beyin adaylığının sıkıntılı olduğunu düşünerek bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyor gibi geliyor bana.

B.D: Kimse dönüp bakmadı bile bu açıklamalara. Çok da takılmamak lazım. Kimsenin takıldığını da zannetmiyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir