MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kafe Siyaset'te gündem Çiğli'deki liste skandalı!
Politika
1 Aralık 2017 Cuma 09:58

Kafe Siyaset'te gündem Çiğli'deki liste skandalı!

Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı’nın yer aldığı Can Radyo’da yayınlanan Kafe Siyaset programında gündem CHP Çiğli’de yaşanan liste skandalı ve kongrenin bir hafta ertelenmesi oldu.

GERÇEKİZMİR - Can Radyo’da yayınlanan Kafe Siyaset programında gündem CHP Çiğli’de yaşanan liste skandalı ve kongrenin bir hafta ertelenmesi oldu.

Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı yaşanan sürecin bilinçli gerçekleştiğini ve skandal olduğunu ifade etti.

RESMEN SKANDAL
S.A: Çiğli’de bir liste krizi yaşandı. Delege listeleri il başkanının araya girmesi sonrası seçim kuruluna teslim edilebildi. Seçim kuurlu da açıklanan tarihi listeler geç gelince iptal etti. Kongre 17 Aralık'ta olacak.  Çiğli CHP örgütünde yaşananlar resmen skandal. Liste vermeyi unuttuk diye bir açıklama kabul edilemez. Gerçekten bir unutkanlık mı yoksa zaman mı kazanmaya çalıştılar? Bu soruya yanıt aranıyor.

BİLİNÇLİ YAPILAN BİR DURUM
B.D: Benden çok daha bu işin içinde olan isimlerle konuştum hiç kimse böyle bir şey daha önce yaşandığını hatırlamıyor. Liste unutulduysa skandal, bilinçli yapıldıysa yine skandal. Bence sadece Çiğli değil il yönetimi de suçludur bu durumda. Bir ayıp var ortada. Çocukça bir şeydir. 100 yıllık partiyiz diye göğsünüzü gere gere dolaşacaksınız, sonra başkan çıkıp unutmuşuz diyecek. Bence bilinçli yapılan bir şey. Çiğli kongresini kaosa sürüklemek istiyorlar. Sınırı zorlayabildikleri kadar zorluyorlar. Karşı tarafı sahaya öfkeli bir şekilde çekmeye çalışıyorlar. Ellerinden gideceklerini biliyorlar, farklı yöntemlerle geri çekmeye çalışıyorlar. Ama bunu yaparken partiye zarar veriyorlar. Siz kenti, ülkeyi yönetmeye talipsiniz. Ama daha bir ilçenizi yönetemiyorsunuz.

GENEL MERKEZ MÜDAHALE EDECEK
S.A: CHP içinde skandal bir durum. İl Başkanının bilgisi dışında gerçekleşmiş ve haberi olur olmaz olaya direk müdahale etmiş. Kontrol etmeliydi ama ondan gizlenmiş bu durum. İl başkanının müdahalelerini doğru buluyorum. İl başkan yardımcıları ve il sekreteri aynı yapıya bağlıysa il başkanı ne yapsın? İl kongresine yönelik bir hamle bu. Genel merkezde büyük bir rahatsızlık yaratmış. Genel merkezin il kongresine müdahil olacağını bekliyorduk, şu dakikadan itibaren mutlaka müdahil olacak. Bu hamlenin il başkan adaylığı için ismi geçen Utku Gümrükçü’ye nasıl yansıyacağını merak ediyorum. İlçe yönetimi gücü olmasa da il kongresinde Gümrükçü’nün karşısında olacak bir taraf. Genel merkez bu ayak oyunlarına müsaade etmeyecektir.

ÇARE KAOSA SÜRÜKLEMEK OLMAMALI
B.D: Çok iyi niyetle yaklaşamıyoruz. Delege seçimi süresince Çiğli’de neler olduğunu çok iyi biliyoruz. İlçede büyük bir sıkıntı var. Çaresi kongreyi kaosa sürüklemek olmamalı. Yolunuz yol değil, gereğinden fazla zarar veriyorsunuz. Hiç kimse bulunduğu yere kazık çakmadı. Siz CHP’nin kurumsal kimliğine zarar veremezsiniz.

GELMİŞ GEÇMİŞ EN KÖTÜ İL SEKRETERİ
S.A: CHP İzmir İl tarihinin en kötü il sekreteri Birgül Değirmenci’dir. Belli bir yapının belli bir grubun içine girmiş durumda ve görevini gerektiği gibi yapmıyor. İstediği disiplin dosyalarını bekletiyor istemediklerini veriyor. Bu kongre işlerini de onun takip etmesi lazımdı.

POLAT KAVALAR’A DESTEK OLACAK
S.A: Bornova’da Mahir Polat kilit bir isim. Delege anlamında güçlü bir isim. Nevzat Kavalar’a da Adnan Hocaoğlu’na da sıcak bakmıyordu. Dün akşam itibariyle Aziz Kocaoğlu ile de yaptığı görüşme sonrası Nevzat Kavalar’a destek olacağını belirtti. Aziz Kocaoğlu da bu matematiğin içinde. Pazar günü Bornova’da ne olur?

ÜÇLÜ YARIŞTA KAVALAR İKİLİ YARIŞTA ORTADA
B.D: Sadece Mahir Polat değil Kudret Yiğit de aynı el sıkışmanın içinde. Aziz bey Kamil beyden daha net topa girdi. Orada il günden beri üçlü yarışta Nevzat Kavalar önde. Ama Pazar gününe kadar Adnan Hocaoğlu ve Osman Koçanal eldeki bir kuş mu daldaki üç kuş mu bunun cevabını vermeliler. İki aday uzlaşır mı bilemiyorum. İki adaylı bir kongre olursa kongre ortada. Ben onların yerinde olsam bir şekilde uzlaşırdım. Yoksa ellerinde bir kuş kalmaz. Şanslarının devam etmesi için bugünkünden farklı bir yol izlemeliler. Üçlü yarış olursa Nevzat beye hayırlı olsun.

KAVALAR’I 3 SIKINTI BEKLİYOR
S.A: Nevzat Kavalar’ı sıkıntılı 3 şey bekliyor. Kavalar çok mavi boncuk dağıtmış. Kongre salonunda herkesi o listeye sığdıramayacak. Kongredeki adaylık konuşmasında problem yaşayabilir. Hocaoğlu’nun özel kürsü çalışması yaptığını biliyorum. Kavalar ayrıca milletvekili adayı olduğunu açıkça belirtmiş. İlçe başkanlığını basamak olarak kullanıyor. Şu an 1-2 adım önde ancak bu saydığım 3 konu onun için büyük dezavantaj.

İNANÇ TAVŞAN ADAY GİBİ…
S.A: İl kongresinde Altan İnanç’ın tavşan aday olduğunu düşünüyorum. Kocaoğlu’na çok yakın bir isim. Altan İnanç resmen bir aday çalışması içerisinde. İlçe turu attı, Ankara’ya gitti, kongrelere katılıyor, seçilen il delegelerine mesaj atıyor. Adaylık çalışması bu ancak herkesin üstünde uzlaşabileceği bir isim mi meçhul…

KOCAOĞLU-ÖZKAN-SINDIR ÜÇGENİ
B.D: Gönlünden geçmesi çok normal bir şey. O koltukta olmayı bir çok isim ister, Altan İnanç da bunlardan biri. Kılıçdaroğlu’yla görüşmesi çok önemli değil. Kılıçdaroğlu’nun oldukça kafası karışmış durumda. Çok fazla bilgi gidiyor kendisine. Birisi Kılıçdaroğlu’yla görüşünce bu il başkanı olacak demek çok doğru olmaz. En son görüştüğü isim il başkanı olur büyük ihtimal. Konak kongresinde Tuncay Özkan’ın net bir şekilde fotoğraf karesinin içinde yer almasından sonra il kongresinde bermuda şeytan üçgeni yaşanacak. Kocaoğlu, Özkan ve Sındır bu üçgeni oluşturuyor. Bu üç isimle anlaşacak isim il başkanı olur. Ya bu 3 isim aday çıkarır kaos yaşanır. 3’ü de aday çıkarırsa Özkan’ın adayı kazanır. Aziz bey ile Kamil bey anlaşır ve ortak aday çıkarırsa onların adayı kazanır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir