MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kamuya akaryakıtta sabit indirim talebi!
Ekonomi
18 Nisan 2018 Çarşamba 09:02

Kamuya akaryakıtta sabit indirim talebi!

Akaryakıt dağıtım şirketleri, devlete sattıkları yıllık 4-5 milyar TL’yi bulan akaryakıtta, yüzde 10’luk oransal indirim yerine sabit tutarlı indirim yapılması için girişimde bulundu.

Benzin ve motorine peş peşe gelen zamlar, bir süredir sattıkları her litre üründen aldıkları payların (işletme+kâr payı) yetersizliğinden yakınan sektörde, maliyetlerini kısma arayışlarını hızlandırdı.

Gazete Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre sektör, devlete sattıkları yıllık 4-5 milyar TL’yi bulan akaryakıtta, nispi (oransal) yerine maktu (sabit tutar) indirim yapılması için kulisleri hızlandırdı. Sektör, bu amaçla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile görüştü. Sırada Maliye Bakanlığı ve Kamu İhale Kurumu (KİK) var.

Şirketler, devletin açtığı akaryakıt alım ihalelerinde, Kamu İhale Yasası gereğince teklif ettikleri nispi indirim üzerinden yarışıyor. Sektör kaynakları, “Net bir rakam söylemek mümkün değil ama kamunun yıllık 4-5 milyar liralık akaryakıt alımından söz edilebilir. Burada yüzde 10’luk bir indirim 400-500 milyon TL’ye denk geliyor”

Kaynaklar, Kamu İhale Yasası’nın indirim konusunda nispi teklif vermeyi zorunlu kıldığına dikkat çektiler.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir