MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kara İzmir raporu: Kaç işçi hayatını kaybetti?
Güncel
22 Şubat 2022 Salı 10:08

Kara İzmir raporu: Kaç işçi hayatını kaybetti?

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Ocak ayı işçi ölümleri verilerini açıkladı. Buna göre İzmir’de geçtiğimiz ay 8 işçi ölümü gerçekleşti. İzmir, İstanbul ve Kocaeli’nin ardından en çok işçinin hayatını kaybettiği üçüncü il oldu.

GERÇEKİZMİR - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Türkiye geneli Ocak ayı işçi ölümleri verilerini açıkladı. Ülke genelinde Ocak ayında en az 111 işçi hayatını kaybederken en çok işçinin hayatını kaybettiği ile 14 can kaybı ile İstanbul oldu.

İstanbul’u 12 can kaybı ile Kocaeli, 8 ölüm ile İzmir izledi. Verilere göre İzmir Ocak ayında en çok işçinin hayatını kaybettiği üçüncü şehir oldu. 

İzmir’in ardından en çok işçi ölümlerinin gerçekleştiği iller 7 ölüm ile Denizli, 6 ölüm ile Bursa oldu. 

Ölümler en çok inşaat/yol, metal, ticaret/büro/eğitim, taşımacılık, sağlık, belediye/genel işler, konaklama, tarım/orman, madencilik, kimya, tekstil, enerji ve güvenlik işkollarında meydana geldi.

BİR ÇOCUK İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ
Verilere göre hayatını kaybeden 111 işçinin 59’u 28-50 yaş grubu arasında olurken 15-17 yaş aralığındaki bir çocuk işçi de hayatını kaybetti. Ölen 111 işçiden 100’ü erkek, 11’i kadın olarak kayıtlara geçti. 

EN FAZLA ÖLÜM NEDENİ TRAFİK/SERVİS KAZASI!
En fazla ölüm trafik/servis kazası, Covid-19, ezilme/göçük, yüksekten düşme, intihar, kalp krizi, şiddet, elektrik çarpması ve nesne düşmesi/çarpması sonucu gerçekleşti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir