MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar Belediyesi kaçak Kuran kursunu neden yık(a)mıyor? Başkan Kınay yanıtladı!
Güncel
10 Ekim 2024 Perşembe 11:36

Karabağlar Belediyesi kaçak Kuran kursunu neden yık(a)mıyor? Başkan Kınay yanıtladı!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen kuran kursu ve yurda giderek çekim yapmaya çalışan Halk Tv İzmir ekibi cemaat üyeleri tarafından saldırıya uğradı. Daha önce belediye yıkım için bölgeye gitmiş ancak tarikatçılar ellerinde sopalar ile yolları kapatarak engel olmuştu. Karabağlar Belediye Başkanı Kınay yaşananların ardından ‘belediye neden yıkmıyor?’ sorusunu yanıtladı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’in Karabağlar ilçesinde Uzundere Mahallesi'ne kaçak olduğu iddia edilen Kuran kursu ve öğrenci yurdu inşa edildi.

Kaçak olduğu ortaya çıkan binanın yıkımı için 28 Haziran’da bölgeye ulaşan belediye ekipleri sopalı ve bıçaklı cemaat üyelerinin engeli ile karşılaştı.

KARABAĞLAR'DA KAÇAK KURAN KURSU GERGİNLİĞİ: POLİS YOK ELİ SOPALILAR VAR!

Belediye olayın ardından yaptığı açıklamada İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden güvenlik için ekip istediklerini ancak karşılık alamadıklarını belirtti.

Aradan geçen sürede yapımı tamamlanan bina geçtiğimiz hafta faaliyete geçerken dün kaçak binayı görüntülemek için olay yerine giden Halk Tv İzmir ekibine cemaat üyeleri tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Kamuoyunda kaçak binanın Karabağlar Belediyesi tarafından neden yıkılmadığı sorusu sorulurken Belediye Başkanı Helil İnay Kınay konu ile ilgili açıklamada bulundu. 

KINAY: TEMMUZ’DA YİNE YAZI YAZDIK!

Kınay yaptığı açıklamada süreci anlatırken, “Yasal olarak kaçak yapı statüsünde bir binadan bahsediyoruz. Bununla ilgili mevzuat gereği yıkım kararı alınmış bir binada yıkım işlemi yapmak için süreçlerimizi yürüttük. Bununla ilgili açıklama da yapmıştık. Ondan sonra görevimizi yerine getirmek için güvenlik tedbirlerini alınması gerekiyor. Bununla alakalı olarak ilgili yerlere bildirimleri yaptık süreçleri bekliyoruz. Bu sistemin içinde başka kurumlar da var. Emniyet tedbirlerinin alınması alanla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Yeniden bir yazı yazdık Temmuz ayında. Yazışma yaptık. Yıkım işleminin gerçekleştirilmesi için tedbirlerin alınmasını istedik. Yıkım planlaması yapacağımızı söyledik. Yasal süreçleri takip ediyoruz. Yıkım işleminin gerçekleşmesi kapsamında alanın güvenlik tedbirlerinin alınmış olması gerekiyor. Biz Haziran ayında yaşadığımız sürece ilişkin açıklamalarımız var. Kimliği belirsiz kişiler yolları kapatmış, alan iş makineleri ile çevrilmişti. Biz bu tedbirlerin alınması ile ilgili yazışmaları ilettik. Tedbiri almadan bizim kendi başımıza bu işlemi gerçekleştirmemiz mümkün değil. Kurumsal olarak süreçler bizim açımızdan yürütüldü. Diğer kurumların yapması gerekenler var” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Zırt pırt
 12 Ekim 2024 Cumartesi 09:00
Kardesım bu ülkede kanun var nızam var. Yok efendım neymıs Allah ın evıymıs lan ne alaka tarıkat ın karısık yuvasının Allah ın evıyle karıstıeıyosunuz. Allah ı kıtabu kullana kullana zaten dının imanın ıcıne ettınız. Mıllet sızın yuzunuDen dınden imandan oldu sen kalk devletı devletın kurumlarını yasaladını hıce say kaçak yap bınanı sonra ben vatancıyım devletcıyım . Al devletten yetkulerı dık bınanı hayırdır devlet arazısıne cokerekmı devletcı olunuyo? Kaçak ne varsa cem evı kuran kursu devlet yasasına aykırıysa yıkılmalı
 Pusula
 11 Ekim 2024 Cuma 18:14
Bülent adlı kullanıcı cumhuriyet ve İslam düşmanı yeri değil Allah''ın kutsal alanıdır tabi sizler laik olduğunuz için sizlere ters kaçak olan sizlerin mekanları da var oradan başlayın
 Bülent Ünal
 11 Ekim 2024 Cuma 15:18
Tarikatların kuran kursları ve yatılı kuran kurslarının çoğu kaçak, bunlara emniyet belediyelere gerekli yıkım desteği vermediği için yıkılamıyor. Bu Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı yerler bir an önce yıkılmalıdır.
 Bekir kılıç
 11 Ekim 2024 Cuma 12:57
Cem evi var arkada oda kaçak neden yikmiyorusnuz ordaki binalar kaçak neden bunların cevabını verin
 İsimsiz
 11 Ekim 2024 Cuma 12:30
Bu konu bazılarını rahatsız etmiş galiba geç bile kalınmış normal bir yer olsaydı çoktan yıkımı olmuştu !
 Nesibe
 11 Ekim 2024 Cuma 01:43
Bu yazıllan haber tam anlamıyla doğru yazılmamış orada saldırı olmadı sadece tahrik etmiyorsunuz..
 Nesibe
 11 Ekim 2024 Cuma 01:42
Yazıklar olsun halk TV siz önce yollarda diz buyu pavyon ve meyhaneleri yıkın işiniz ancak İslam yolunda eğitilen cocukların önünü kapatın önce kendileri gizlice kameraya alıyor sonra hocaları tahrik edecek şekilde gazeteciniz konuşsun değilmiş adalet yok sizin gibi ziynite olan insanlar varken gençlerimizi kaybediyoruz HALK TV KINIYORUM........
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir