Karşıyaka'da perde 4 Ekim'de açılıyor
İzmir Oda Orkestrası sezonu açıyor
Refik Anadol sergilerine yoğun ilgi: Süresi uzatıldı!
'Ana Tanrıça Kenti'nde' 1800 yıllık agora!
Karabağlar Belediyesi ücretsiz olarak açılacak kurslarla da ahşap oymacılığı ustalarını bekliyor. Dersler her salı günü 13.00–17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kursa katılmak isteyenler, başvurularını Karabağlar Belediyesi Mobilya Akademi’ye yapabilecek.
Başkan Kınay: “Bu kadim sanatı gelecek nesillere aktarmalıyız”
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, makineleşmenin hızla arttığı bir dönemde geleneksel el sanatlarının korunmasının önemine dikkat çekerek “Ahşap oymacılığı, kültürel mirasımızın en değerli parçalarından biri. Karabağlar hepimizin bildiği gibi mobilya kenti. Bizler de Karabağlar Belediyesi olarak bu sanatı yaşatmak ve genç nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Mobilya Akademi’de düzenlenecek kurslarımızla hem bu kadim sanata sahip çıkıyor hem de yeni ustaların yetişmesine katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Geçmiş dönem çalışmaları ilgi gördü
Geçtiğimiz dönem düzenlenen Geleneksel Ahşap Oymacılığı Kursu’nda ortaya çıkan eserler ise, Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen vatandaşlar yapılan çalışmaları ilgi ile izledi.
|
Kübra Yılmaz 4 Ekim 2025 Cumartesi 00:27
|
|
Güler 4 Ekim 2025 Cumartesi 00:03
|
|
Hasan Ak 3 Ekim 2025 Cuma 09:53
|
|
Levent 3 Ekim 2025 Cuma 00:32
|






Sayfa başına git