MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar'da büyük şok: İstasyon için kritik karar!
Yerel Yönetimler
13 Şubat 2026 Cuma 14:24

Karabağlar'da büyük şok: İstasyon için kritik karar!

İzmir’de Karabağlar Belediyesi’nin işlettiği akaryakıt istasyonunun ruhsatı mahkeme kararıyla iptal edildi. İzmir 7. İdare Mahkemesi faaliyetlerin durdurulmasına hükmederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni de kapatma kararı aldı. İstasyonunun halihazırda mühürlenmediği, Karabağlar Belediyesi'ne tebliğ yazısının henüz ulaşmadığı bildirildi.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de Karabağlar Belediyesi’nin işlettiği ve uzun süredir yargı süreci devam eden akaryakıt istasyonuyla ilgili dikkat çeken bir karar çıktı. İzmir 7. İdare Mahkemesi, istasyonun ruhsatını iptal ederek faaliyetlerinin durdurulmasına hükmetti.

İzmir 7. İdare Mahkemesi, nazım imar planında “belediye hizmet alanı” olarak görülen bir alanda faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunun ruhsatının iptaline ve faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.

Akaryakıt istasyonunun halihazırda mühürlenmediği, Karabağlar Belediyesi'ne tebliğ yazısının henüz ulaşmadığı bildirildi.

Mahkeme kararında, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Şehirlerarası özel otobüs terminali işletmesi ve akaryakıt istasyonları” başlıklı 80. maddesine atıf yapıldı. Kararda, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde akaryakıt istasyonlarına izin verilebilmesi için nazım imar planında bu alanların açıkça “akaryakıt istasyonu” olarak gösterilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı. Ayrıca, yapı ruhsat belgesinin alınmış olmasının da yasal bir gereklilik olduğu belirtildi. Mahkeme, somut olayda bu şartların sağlanmadığı kanaatine vararak, belediye hizmet alanında yer alan istasyonun ruhsatının iptal edilmesine ve faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.

Encümen’den karar çıktı

Yargı kararının ardından toplanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni de “mahkeme tarafından kapatma kararı çıkması” gerekçesiyle söz konusu akaryakıt istasyonunun kapatılmasına karar aldı. Encümen toplantısında, istasyonun ruhsatlandırma sürecinde birçok evrağın eksik olduğu ifade edilirken, bundan sonraki aşamada tesisin mühürleneceği kaydedildi.

Akaryakıt istasyonunun açılışı geçtiğimiz mayıs ayında yapılmıştı. Üçyol 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı yanında faaliyet gösteren istasyonun açılışını yapan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, istasyondan ilk yakıt dolumunu kendi aracına yapmıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir