MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar'da maaş krizi: Ödeme yapılamadı, iş bırakma eylemi sürecek!
Yerel Yönetimler
13 Mayıs 2025 Salı 10:01

Karabağlar'da maaş krizi: Ödeme yapılamadı, iş bırakma eylemi sürecek!

Karabağlar Belediyesi işçileri maaş ödemesinde yaşanan gecikme nedeniyle bu sabah saatleri itibariyle iş bıraktı. Dün yapılması gereken ödeme belediyenin mali yapısındaki sorunlar nedeniyle yapılamazken sağlık, veterinerlik ve eğitim birimleri dışındaki işçiler hizmet vermeyi bıraktı. Belediye ödeme için bugün 14:00’ı işaret ederken, ödemenin çarşamba gününe kaldığı öğrenildi. Yaşanan son gelişmeyle yarın da iş bırakma eyleminin gerçekleşeceği belirtildi.

GERÇEKİZMİR - Belediyeler SGK borçlarından kaynaklı uygulanan İller Bankası kesintileri nedeniyle mali anlamda zor günler geçirirken personel maaşı ödemelerinde sık sık sorunlar yaşanıyor.

KARABAĞLAR'DA İŞÇİLER İŞ BIRAKTI!

Son olarak İzmir’in Karabağlar Belediyesi’nde işçilere dün yapılması gereken maaş ödemesi kaynak sıkıntısı nedeniyle yapılamayınca Genel İş İzmir 5 No’lu Şube iş bırakma kararı aldı.

Karabağlar Belediyesi’nden sağlık, veterinerlik ve eğitim birimleri dışındaki işçiler sabah saatleriyle birlikte hizmet vermeyi bıraktı.

İşçilerin belediyeden yarım maaş ve geriye dönük olarak mart ayından kalma alacakları bulunuyor.

14:00'DA ÖDEME YAPILMADI

Karabağlar Belediyesi bugün saat 14:00’da eksik kalan yarım maaş ödemesinin yapılacağını açıklarken sendika henüz ödemelerin hesaplara geçmediğini aktardı. Sendika ödemeler yapılana kadar eylemlerini sürdürme kararı aldı. Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre ödeme çarşamba gününe kaldı. Sendika iş bırakma eylemini yarın da (14 Mayıs) sürdürecek.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Karabağlar'da işçilerin iş bırakmasının ardından belediyeden açıklama geldi. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Ekonomik zorluklar ve kesintiler nedeni ile hizmeti aksatmamak, personelimizin emeğinin karşılığını zamanında ödeyebilmek adına üstün bir çaba gösteriyoruz.

Yönetime geldiğimiz günden bugüne ilk kez KARBEL A.Ş. çalışanlarının Nisan ayı maaşı eksik yatırılmış, kalan kısmı ve maaşa ilave olarak verilen Migros çekleri yatırılamamıştır. 12 Mayıs’ta İller Bankası’ndan gelen ödemeye istinaden çalışma arkadaşlarımızın maaşının yatırılacağı ve 13 Mayıs Salı günü öğle saatlerinde hesaplarına geçirileceği ve Migros çeklerinin de gelen ödemeler doğrultusunda hızlıca yatırılacağı bilgisi dün sendika ve işyeri temsilcilerine bildirilmiştir.

Ancak buna rağmen işyeri temsilcileri tarafından maaş ve yan haklarının hepsinin yatırılmadığı gerekçesiyle 12 Mayıs akşamı iş bırakma kararı alındığı bize ve işçilerimize mesajla bildirilmiştir.

Karabağlar ailemiz ve çalışan emekçilerimizin mağdur edilmemesi adına gösterdiğimiz bunca çaba, iletişim ve çözüm odaklı sürece rağmen sendika temsilcilerinin bu sürece dahil olmadıkları, çalışanlarımıza ve kamuoyuna eksik ve yanlış bilgilendirme yaptıklarını üzülerek izliyoruz.

Karabağlar’da emeğimizin ve çabamızın tüm paydaşlar tarafından korunacağına inanıyor,

Her türlü kısıtlama ve zorluklara rağmen hizmetimizi yürütmeye, halkımızın ve emekçilerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha paylaşıyoruz.

Karabağlar ailemize ve emekçilerimize saygılarımızla duyururuz.

SENDİKADAN YANIT!

Karabağlar Belediyesi'nden yapılan açıklamalara sendikadan yanıt geldi. 

Sendikanın açıklaması şöyle: Değerli Karbel Emekçileri Belediye Yönetimi tarafından kamuoyuna yapılan değerlendirme de bir aylık bir gecikme gibi açıklama yapılmış olup alacaklarımız Mart ayından bugüne kadar devam etmiştir.Belediye Yönetimi ile yapılan görüşmeler sonucunda geçmiş aylardan kalan alacakların ya tek seferde yada peyder pey 12 mayısa kadar ödeneceği sözü verilmesine rağmen verilen sözün yerine gelmemesinden kaynaklı yönetim kurulu ve temsilciler ile beraber iş durdurma kararı alınmıştır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir