
Sengel personelle bayramlaştı: Zor süreci birlikte aşacağız

Çiğli'nin camilerinde bayram temizliği

Vali Elban'dan Ramazan Bayramı mesajı

Cumhuriyet Kütüphanesi öğrencilerin uğrak noktası oldu

Karabağlar Tapu Müdürlüğü’nce 13075 ada 1, 2 ve 3 parsellerde tescillenen toplam 34 yapıdan 15’i, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kurulan ARAAD sisteminde riskli yapı olarak tescillendi. Bu 15 yapıdan 13’ünün yıkım ruhsatı Karabağlar Belediyesi tarafından hazırlanarak maliklerine teslim edildi. Yıkım süreci başlatıldı. Riskli yapı statüsünde olmayan 6 bina ise yine belediye ile hak sahiplerinin işbirliği ile daha önceden yıkılmıştı.
Ayrıca belediyenin Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Mekânsal Adres Kayıt Sistemi’ne göre bölgede hâlen ayakta olan 13 yapının ise ARAAD sisteminde ve belediye kayıtlarında riskli yapı başvurusu bulunmuyor. Bu yapılar için maliklerin Karabağlar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvurarak süreci başlatması bekleniyor.
Başkan Helil Kınay: Vatandaşlarımızın can güvenliği önceliğimizdir!
Süreci yakından takip ettiklerini vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, “Yıllardır atıl durumda olan ve vatandaşlarımızın günlük yaşamını tehdit eden bu yapıların yıkım sürecini başlatmış bulunuyoruz. Can güvenliği bizim önceliğimiz. Sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir Karabağlar için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.
Karabağlar Belediyesi’nin girişimleriyle, Yeşilyurt’ta kangren haline gelen bu sorunun çözümüne yönelik kararlı adımlar, mahalle sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılandı.
Mahalleli 30 Mart 2025 Pazar 13:44
|