
Tohum belediyeden üretim çiftçiden!

Tugay'dan 'sağlık' mesajları: Daha kararlı bir karşı çıkış lazım!

Deppo Efes'te emekçilere konforlu mola alanı

Dansın ve müziğin kalbi Çiğli'de attı

GERÇEKİZMİR - İzmir’in Buca ve Karabağlar Belediyesi’nde maaş ve alacakları zamanında ödenmeyen işçiler geçtiğimiz çarşamba günü iş bırakıp uyarı eylemi gerçekleştirerek belediye yönetimlerine taleplerini sıralamışlardı.
Buca ve Karabağlar Belediyesi’nde örgütlü DİSK’e bağlı Genel-İş 5 No’lu şube arasında devam eden görüşmelerden sonuç çıkmayınca işçiler bugün yeniden iş bırakarak, basın açıklaması gerçekleştirme kararı aldı.
İşçiler iş yerlerinden çıkarak belediye hizmet binaları önünde toplandı.
Buca ve Karabağlar belediyelerinde çalışan yaklaşık 2 bin 700 işçi düzenli maaş alamadıkları ve biriken alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle iş bıraktı. Grev sebebiyle çöpleri toplanmayan Buca'nın bazı noktalarında çöp yığınları oluştu. Biriken çöpler kaldırımlara ve yollara taştı.
Hala remzi 20 Haziran 2025 Cuma 18:36
|