MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karaburun'da kabus gecesi: 100 tahliye, 3 kişi dumandan etkilendi!
Güncel
12 Ağustos 2024 Pazartesi 08:25

Karaburun'da kabus gecesi: 100 tahliye, 3 kişi dumandan etkilendi!

İzmir'in Karaburun ilçesinde, Boybağı Koyu'nda çıkan ormanlık alan yangını, Orman Genel Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen 3 kişiye sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Yangın, akşam saatlerinde Kösedere Mahallesi Boyabağı Koyunda meydana geldi. Ormandan yükselen alevleri gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Orman Genel Müdürlüğü, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Orman ve itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, dumandan etkilendiği öğrenilen 3 kişiye sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Ayrıca bölgedeki bir kamp alanında kalan 40 kişi ile 20 evde ikamet eden 60 olmak üzere toplam 100 kişi AFAD, Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerince tahliye edildi.

Yangının söndürme çalışmalarına bazı vatandaşlar da iş makinesi ve traktörleriyle destek verdi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yangın bölgesine gelerek çalışmaları takip etti. Yangın, saat 23.00 sıralarında kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA, AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir