MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karaburun’da ‘özel koruma alanı’ zaferi: Bakanlık yeniden planladı
Güncel
30 Eylül 2024 Pazartesi 09:40

Karaburun’da ‘özel koruma alanı’ zaferi: Bakanlık yeniden planladı

Karaburun- Ildırı Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan 1/25 binlik planlara bölge halkından yapılan itirazlar sonuç verdi. Bakanlık, alan planları ile ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan düzenleme sonrası Bakanlığa teşekkür etti.

GERÇEKİZMİR-İzmir’in gözde turistik ilçelerinden olan Karaburun’da bölge halkını sevindiren bir gelişme yaşandı. Yarımadanın 14 Mart 2019 tarih ve 823 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilen bölge için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 1/25 binlik planlar hazırladı. Planlara bölge halkından itiraz geldi. Bakanlık, alan ilgili yeni bir planlama kararı aldı ve hayata geçirdi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yeni planların yakın zamanda askıya çıkacağını duyurarak, bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Başkan Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karaburun-Ildırı Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgemizin geleceğine yön verecek ve Yarımadamızın uzun süredir beklediği 1/25 binlik planlar; bölge halkımızın itirazları ve talepleri dinlenerek yeniden ele alınıp düzenlendi.

Söz konusu plan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından imzalandı. Plan paftaları son haliyle çok yakında yeniden askıya çıkarılacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum başta olmak üzere Bakan Yardımcımız Sayın Hasan Suver’e, Bakanlık Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Sayın Dr. Hacı Abdullah Uçan’a, Bakanlık İmar ve Planlama Daire Başkanı Sayın Şule Durgut Öztürk’e ve planların hazırlanmasında emeği geçen tüm Bakanlık çalışanlarına Karaburun Halkımız adına içtenlikle teşekkürü bir borç biliyorum. Halkımıza bu önemli duyuruyu yapıyor olmak da benim için ayrıca kıymetli” dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir