MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karakayalı'dan 3 yıl raporu ve net mesaj: CHP açık ara birinci!
Yerel Yönetimler
6 Haziran 2022 Pazartesi 12:17

Karakayalı'dan 3 yıl raporu ve net mesaj: CHP açık ara birinci!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı ilçede gerçekleştirilen proje ve hizmetlerin yanı sıra gelecek hedeflerini de detaylandırdığı toplantıda Kemalpaşa Metrosu ve gerçekleşen üniversite hayali hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kemalpaşa Belediye Başkanı toplantıda ayrıca CHP'nin ilçede açık ara birinci parti olduğunu söylerken, ikinci dönem adaylık sorusuna da yanıt verdi. 

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı 2019 seçimlerinin ardından görevde geçen 3 yılda ilçede hayata geçen hizmetleri ve gelecek hedeflerini ‘İnsan Odaklı 3 Yıl’ toplantısıyla anlattı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı ilçede gerçekleştirilen proje ve hizmetlerin yanı sıra gelecek hedeflerini de detaylandırdığı toplantıda Kemalpaşa Metrosu ve gerçekleşen üniversite hayali hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kemalpaşa Belediye Başkanı toplantıda ayrıca CHP'nin ilçede açık ara birinci parti olduğunu söylerken, ikinci dönem adaylık sorusuna da yanıt verdi. 



 

"KRİZE RAĞMEN İNSAN ODAKLI YATIRIMLAR YAPTIK"
3 yıl sunumu video gösterimiyle başlarken, sözlerine pandemi nedeniyle yaşanan zorluklardan bahsederek start veren Başkan Karakayalı şunları söyledi: Tüm Türkiye’de olduğu gibi 2,5 yıl pandemi ile uğraştık. Belediyeler yalnızca çok zor durumda kaldı. Her işi bıraktık, pandemi ile uğraştık, büyük masraflar yaptık. Kapasitemiz yüzde 70 azaldı. Çalışanlarımız iş göremez hale geldi. İzmirimizin başına deprem geldi, Tsunami geldi ama hizmet hiçbir zaman durmadı. 2019’dan günümüze kadar 3 yıl geçti, 'Türkiye’nin ekonomik durumu iyi' diyen kimse yoktur içimizde... Demirin kilosu 4,5 liradan 22 liraya çıktı. Çimentonun torbası 28 liradan 85 liraya çıktı. Biz ihaleye çıkacak müteahhit bulamadık, bir çoğu bıraktı kaçtı. Çevre yolumuz var, herkesin ağzına sakız olan... Kaldırımlarda kaç sefer müteahhit değiştirdiler 8 aydan beri.. Hepsi bıraktı gitti... Çevreyolumuzu İZBETON tamamlıyor. Bütçe kısıtlı olduğu halde 96 milyon lira borçla devir aldığımız belediyeyde birçok alanda insan odaklı yatırımlar yaptık. 'İnsana nasıl dokunulabilir?' çerçevesinde oldu... Ayda 2.5 milyon lira İller Bankası kesintisi var bizde... Daha önceki borçlarımız 14 yıllık borçlanmış, devlete vergi ödenmemiş hepsi bize kaldı. 

Karakayalı konuşmasının devamında ilçede hayata geçen ve geçmesi planlanan hizmetleri kalem kalem saydı: 

BAĞYURDU SENTETİK FUTBOL SAHASI
Burada ortak kullanım hakkı istedim, 'Ben yapayım, gençlerin hizmetine açalım' dedim. 2.5 yıl vermediler. 2014 yılında AK Parti Genel Merkezi’ne gittim. Nükhet Hotar ile görüştüm, ondan sonra verdiler. Bu dönemde nasip oldu. Bağyurdu Sahası'nı gençlerimize teslim ettik.



 

ZEYTİNYAĞI FABRİKASI
İkinci büyük ağacımız da zeytin... Bağyurdu’nda Büyükşehir'den kalma mezbahane kullanılan yeri aldık. Atıl durumdaydı... Orayı modern günlük 60 ton kapasiteli bir zeytinyağı fabrikasına çevirdik. Şu anda halkımızın hizmetin sunacağız. Özel şirketler yüzde 12 hisseyle çıkarlar, biz düşüreceğiz, çiftçimize öyle destek olacağız. 

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ
En büyük hayalim Kemalpaşa’ya üniversite kazandırılmasıydı. Çalmadığım kapı kalmadı, geçen dönem olmadı. Bir çok kapıyı çaldık. İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne gittik. Geçen dönemde kalma bir kongre merkezi vardı, atıl durumda tabi... Kongre merkezinin yanına düğün salonu yapmışlar 28 milyon liraya... Biz onu çok güzel bir şekilde ödüyoruz. Demokrasi Üniversitesi’ne gittik, 'Size yer verelim' dedik. Ulucak’ta eski belediye binası vardı orayı beğendiler, sonra belediye binasını gösterdik, 'İsterseniz biz çadıra çıkalım' dedim. Şu anda 8 öğrencileri var, spor bölümü ve hazırlık bölümü burada... Torbalı yolu üzerindeki kongre merkezimizi de tahsis ettik. Yapısını fakülteye çevirip öğrencileri konuk edeceğiz. Kültür Merkezi’miz var onlara tahsis ettik. 3 bin, 4 bin kapasiteli bir üniversiteyi ilçemize kazandırmış olacağız inşallah.

SÜTÇÜLER ŞANTİYESİ
Şantiyemizi Sütçüler’e taşıdık. Araçlarımız, gereçlerimiz şantiyede işlerimi yapıyorlar.

MECLİS SALONU
Bizim belediye meclis salonumuz yoktu. Burayı yaptık bu dönemde yaptık, çok modern bir yer oldu. Meclis toplantılarımızı burada yapıyoruz.

MOLA EVİ
Engelli çocuklarımıza annesinin babasının rahat edebilmesi için açılmış bir yer. Engelli çocuklarımızı buraya bırakıyorlar, bizim burada öğretmenlerimiz var, Türkiye’de az rastlanan bir şey bu... Çok da ilgi görüyor.

MASAL EVİ
Masal Evi’mizi açmak üzereyiz. En kısa zamanda bu ayın sonunda Masal Evi’mizi açacağız. Çocuklarımızı her türlü desteği vermeye hazırız.

OSMANLI VE ATATÜRK PARKI
Ben bütün parklar kafeterya yaptım arkadaşlar. Hayat akşam 9'dan sonra duruyordu Kemalpaşa’da... Geçen dönemde bir çok parkı kapattılar. Tekrar açtık, bu dönemde işler hale geldi. Atatürk Parkı da açılacak kısa zamanda... 

KURS MERKEZİ YAPIMI
Büyükşehir'le birlikte meslek fabrikası açtık. Bilgisayar, konfeksiyon, pastacılık kursu var. Çok büyük ilgi var. Kadınlarımızın iş hayatına atılarak ailesi bütçesine katkısını sağlamak bizim işimiz. Onlara özen gösteriyoruz. Mesleki isteklerine karşılık vererek katkı sağlamaya çalışıyoruz...
 


 

KİRAZ ALIM MERKEZLERİ
Kiraz Kemalpaşa’nın ana meyvesi. Burada alım satımlar çok daha farklı oluyor. Alımcılar, halciler geliyor, alışveriş yapıyorlar. Çok modern kiraz alım merkezleri yaptık. Burayı 'Kiraz Borası' olarak inşa etmeye başlayacağız. Önümüzdeki yıla yetiştirmeye çalışacağız. 

ATATÜRK ANITI
Çok uzun yıllardır yapılmamıştı. Bunu modern hale getirdik. Vatandaşlarımızın hizmetine sunduk

KEMALPAŞA MERKEZE KÜTÜPHANE HEDEFİ 
Bağyurdu, Ören, Armutlu kütüphanelerini açtık. Çocuklar derslerini yapıyorlar ve kitaplarını okuyorlar burada. 

SU DEPOLARI
Çiftçilerimiz ilaçlama zamanı çok zorluk çekiyorlar. Tarımsal depolar yaptık. 2,3 tonluk ilaçlama tanklarını dolduruyor traktörler işlerini yapıyorlar. Çiftçilerimiz çok zor durumdaydı. Buna çok büyük kolaylık sağladık. Diğer köylerden de bu konuda istek var.

KAPALI TENİS KORTU
Ben eski beden eğitimi öğretmeniyim. Eğitimle spora çok önem veriyorum. Tenise çok müracaat vardı bizde. Açık kortu kapalıya çevirdik. Çok büyük bir talep var ilçede bu yönde. 

EĞİTİM MERKEZİ
Eğitimde fırsat eşitliği diyoruz. Parası olan aile dershaneye gönderiyor çocuğunu cebinde parası olmayan aile dershaneye gönderemiyor. O çocuklar aynı sorularla sınava giriyorlar. Bu en büyük haksızlık. 1200 öğrencimize hizmet vermeye başlayacak etüt merkezimiz. 

KUZEY BÖLGESİ İMAR ÇALIŞMASI
Aradan 11 yıl geçti burayı da açmak bize nasip oldu. Burası imara açıldı. Kemalpaşa çok göç alan bir yer pandemiden sonra özellikle... İzmir ve İstanbul Kemalpaşa’ya akıyor. Müthiş bir patlama oldu, sanayi bölgesi de aynı zamanda... Bu kuzey kentsel açılımı da bize biraz rahatlama imkanı verdi ama bu da yetmeyecek.

KEMALPAŞA METROSU PROJESİ: "BUCA METROSU'NU ÜÇE KATLAYACAK" 
Kemalpaşa Metrosu, Buca Metrosu’nu üçe katlayacak arkadaşlar. Hem büyüklük hem maliyet olarak. 27, 28 kilometre uzunluğunda. Eğer bu hayata geçerse geçecek mutlaka Kemalpaşa ile İzmir’in entegre olması anlamına geliyor. Niye çok önemli? İki organize sanayi bölgemiz var, 115 bin nüfuslu bir ilçemiz var. Turgutlu ve Salihli'den İzmir’e geliş-gidişlerde rahatlama olacak. Tunç Başkanıma dedim, 'Kuzeye var, batıya var niye buraya yok?'...  Nihayet koparabildik. Buca Metrosu’nun temelini atalım, sıra buraya gelecek. 

GÜNDÜZ BAKIM EVİ
60 çocuk kapasitesi bir bakım evi yapıyoruz. Kreş gibi bir yer yaparak hizmete açacağız.

GENÇLİK MERKEZİ
Pazar yerinin üzerinde bir alan var orada. Bir gençlik merkezi yapmayı planlıyoruz. Büyükşehir ile yaparsak iyi olacak. Tunç Başkan bu isteğimizi kabul etti sağolsun. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM
En büyük sorun kentsel dönüşüm. Daha önceki belediye başlatmış ama bitirememiş. Mahalleleri anlaşamıyorlardı, çağırdık size ne istiyorsanız onu yapalım dedik. Şu anda bizden çıktı top, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda... 


SORU&CEVAP

"SPOR MÜDÜRLÜĞÜ’NDE SİYASİ ÇALIŞMA YAPACAKMIŞIZ!"
Partisi CHP'nin belediye meclisinde çoğunluğa sahip olmaması yönündeki soruyu yanıtlayan Karakayalı, "CHP içinde İzmir’de mecliste azınlıkta olan tek belediyeyiz. Zorlukları yok mu? Var. Biz de Ankara, İstanbul neyse aynı sorunlarla karşılaşıyoruz. Spor Müdürlüğü kuracağım mesela, müsaade etmediler. Biz orada siyasi çalışma yapacakmışız! Siz bulun memurları dedim, siz atayın. İçişlerime karışılır mı? Ben buranın idari amiriyim. Ben Sağlık Müdürlüğü kurmaya gerek yok dedim, biz çoğunluğuz olmaz kurduruyoruz dediler. Şu parkın ismi bu olacak, kongre merkezinin ismi şu olacak…’’ dedi. 

ASLA VE ASLA YEREL SEÇİMLERİ DÜŞÜNMÜYORUM!
Kemalpaşa Belediye Başkanı, 'İkinci dönem aday mısınız?' sorusuna ise, "Asla ve asla yerel seçimleri düşünmüyorum. Türkiye’nin önünde önemli bir viraj. Bütün düşüncem 2023 genel seçimleridir. Türkiye’nin yol ayrımıdır. Daha çok zaman var ikinci dönem için. 24 saat siyasette çok uzundur" yanıtını verdi. 

CHP KEMALPAŞA’DA AÇIK ARA BİRİNCİ PARTİ
İlçede CHP’nin oy oranı hakkında konuşan Karakayalı, "Bugün CHP Kemalpaşa’da açık ara birinci parti. Çok anket yapıldı" mesajını verdi. 

BELEDİYEYE OPERASYON
Kemalpaşa Belediyesi’ne düzenlenen operasyon ile ilgili soruya da yanıt veren Karakayalı, "9 aydan beri iddianame hazırlanmadı. Mahkemeyi bekliyoruz. Yargıda şu anda, herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir