MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka Meclisi'nde flaş karar: Tartışmalı arazi 'kamulaştırma'ya alındı!
Yerel Yönetimler
7 Eylül 2020 Pazartesi 19:01

Karşıyaka Meclisi'nde flaş karar: Tartışmalı arazi 'kamulaştırma'ya alındı!

Karşıyaka Meclisi'nde geride kalan süreçte TOKİ tarafından özel bir firmaya satışı yapılan arazi için flaş bir karar alındı. Rekreasyon alanı 2019-2023 ek imar programına alındı.  

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı olan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Cemil Tugay idaresinde Zübeyde Hanım Nikahevi’nde gerçekleşti.

Belediye Başkanı Tugay, geçici işçi alınması noktasında gündemde yer alan maddeyle ilgili meclise bilgi verdi. Başkan Tugay, “Hastalıkla ilgili sıkıntılarımız oldu. İşçi almamız gerekiyor. Alacaklarımızın bazıları vasıflı bazıları vasıfsız olacak. Sahada çalışacak personele ihtiyacımız var” dedi.  

Geçici işçi alımı noktasında karar oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca Mavibahçe’nin etrafında bir alanın Kent A.Ş.’ye tahsis edilmesini kapsayan önerge mecliste tartışıldı.

AK PARTİ’DEN TEPKİ!
AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk karşı çıkma gerekçelerini sıralarken, “Burada ticari bir kazanıma doğru bir olay var. Kent A.Ş.’nin yaptığı faaliyetler hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapmaya ihtiyacı var. Bu Kent A.Ş.’yi kurtarma operasyonu nasıl bir operasyon? Hukuki açıdan ne kadar doğru? Bütün bunlarla alakalı kamuoyu bilgilendirilmeli diye düşünüyorum. Yeşil alanın ticari bir durumu var” dedi.

Ayrıca ilçede son dönemde imar planları üzerinden çok tartışma olduğunu hatırlatan Öztürk, “Kafalarda soru işaretleri oluyor. Kamuya ait alanın satılmaması noktasında güzel bir duruş sergiliyoruz ama bir yandan bu tahsisi yapıyoruz. Bu bir tarz olabilir. Siz bu tarzınızla ilgili kamuoyunu aydınlatmalısınız” diye de konuştu.

BU TARTIŞMAYI BAŞLATMAYACAKTINIZ!
Başkan Tugay ise, “Bu tartışmayı başlatmayacaktınız! Ne güzel bitip gidecekti meclis. Adem Bey bir şeyleri konuşmaya başlarsak masaya yatıracağımız çok örnek var. Mavibahçe ile Ege Park arasında bir alan var. Belediye eliyle olmayan bir değişim örneği var. Bu algı çalışmasından hakikaten vazgeçelim. Kent A.Ş.yüzde 96’sı Karşıyaka Belediyesi’ne ait bir şirket. Yüzde 4’ü de Büyükşehir Belediyesi ve bir ilçe belediyesine ait. Yani belediyeye ait. Maddi sıkıntılar yaşamasından dolayı böyle kararlar aldığımız belli. Pandemi sürecinde tesisler tümüyle kapandı. Biz personelleri işten çıkarmadık ve maaşlarını verdik. Bu süreci ayakta geçirdik ama bir şeyler yapmamız da lazım. Her şey hukuka uygun yapılıyor, buna eminiz. Daha önceden Büyükşehir Belediyesi’ne otopark alanı kullanılmasıyla ilgili başvurumuz da oldu” açıklamasını yaptı.  

UKOME’den geçici olarak izin alındığı belirtildi. İmar planlarına aykırı bir durumun olmadığı aktarıldı.   Tugay ayrıca, “Uygunsuz şeylere olur vermeyiz” mesajını verdi.  

Karar oy çokluğuyla alındı.

BEN ORADA SPOR TESİSİ DEĞİL BİR MEZBELE, TERK EDİLMİŞ BİR YER GÖRÜYORUM
Atakent Mahallesi’nde yapılan ve tartışma yaratan imar değişikliğiyle ilgili AK Parti’den gelen eleştirilere cevap veren Tugay, “Her şeyden önce Büyükşehir Belediyesi’nde alınmış bir karar. Bizim meclisimize gelmedi. Gelince doya doya tartışırız. Kamuya ait alanların verilmemesi gibi bir ifadeniz var. TOKİ kamu mu? Bence kamu! Keşke rekreasyon alanlarını satmasa! Orası da 2017 yılında satılmış ve özel mülkiyete devredilmiş. Özel okul sahibine sattığınız zaman ne beklersiniz? Keşke o zaman TOKİ değerlendirseydi ve kamuda tutsaydı ve orayı spor alanı olarak kullansaydık. Bugün gidip baktığınızda yıkık dökük bir yer. Eskiden gazino olarak kullanılmış. Özel mülkiyetin inşaat hakkı var. Zamanında burayı belediye satmadı, TOKİ sattı. Eleştirelim ama adil olalım. Karar iptal olmazsa bize gelirse konuşacağız. Halk ne kadar kullanıyormuş, bakarız. Ben orada spor tesisi değil bir mezbele, terk edilmiş bir yer görüyorum. Eleştirmeyi hak edecek bir iş yaptığımızı düşünmüyorum” dedi.

TARTIŞMALI ARAZİ KAMULAŞTIRMA PROGRAMINA ALINDI!
Geride kalan süreçte TOKİ tarafından özel bir firmaya satışı yapılan arazi için flaş bir karar alındı. Rekreasyon alanı 2019-2023 ek imar programına alındı.  

Karar oy birliğiyle alındı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir