MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da Eski Başkan'dan çarpıcı açıklama: Ağabeylik yapmak istedim ama...
Politika
16 Kasım 2017 Perşembe 10:56

Karşıyaka'da Eski Başkan'dan çarpıcı açıklama: Ağabeylik yapmak istedim ama...

CHP Karşıyaka’da mevcut ilçe başkanı Uğur Yıldırım’a karşı muhalefet işadamı Serdar Koç’u aday çıkarma kararı aldı. Süreçte tavrı merak konusu olan Karşıyaka Belediyesi Eski başkanı Durak’tan çarpıcı açıklamalar geldi.

GERÇEKİZMİR - CHP’de olağan kongre takvimi işliyor. Gözler 26 Kasım’da başlayacak ilçe kongrelerine çevrildi.

2015’teki olağan kongre sürecinin aksine hareketli bir süreç yaşayan Karşıyaka’da iki adaylı yarış olacak.

10 Aralık’taki kongre için delege seçimlerinin hemen ardından alana inen ve imza toplamaya başlayan mevcut başkan Uğur Yıldırım’a karşı muhalefetin adayı da kesinleşti. Cihan Türsen, Dilek Bilgin, Birol Soylu, Adem Şahin ve Adnan Alabay gibi isimlerin günler süren toplantıların ardından adaylık için Serdar Koç ismi netleşti.

ESKİ BAŞKAN’DAN ÇARPICI MESAJLAR
Yıldırım-Koç yarışının yaşanacağı kongrede tavrı merakla beklenen Karşıyaka Belediyesi Eski başkanı Cevat Durak’tan Gerçekizmir aracılığıyla örgüte çarpıcı mesajlar geldi.

Delege seçimlerinde ‘beyaz’ listelere destek vermesine rağmen süreçte muhalefetteki isimlerin ‘Bizle hareket edecek’ iddiasında bulunduğu  Durak sessizliğini bozdu.

BÜTÜNLEŞME OLMADI İNATLAŞMA OLDU
Durak şunları söyledi: Karşıyaka’yı kucaklayan bir yapının, herkesin içinde olacağı bir yapının oluşması için pozisyon aldım ama başarılı olamadım. İki tarafta farklı bakıyor olaylara. Geri durmayı daha doğru buldum. Sıkıntı olmaması için uzlaşı mesajlarını hem ilçe başkanına hem muhalefet olarak hareket edenlere verdim. Kavga olsun istemiyorum. Bizim mücadelemiz diğer partilere yönelik olmalı. Bu mücadelede arkamıza aldığımız örgütsel güçle olur. Bu gücün bölünmesini istemiyorum. Ne yazık ki delege seçimlerinde başaramadık. Kongre sürecinde başarır mıyım diye uğraştım. ‘400 delegenin de temsil edildiği bir yönetim olmalı’ dedim. Bu noktada başkan Uğur Yıldırım da olur, başkası da. Kişilerle derdim yok. Ancak bütünleşme olmadı inatlaşma oldu. Beyaz listeyle geldim bunun tarafıyım. Değişen bir şey yok. İstedim ki uzlaşı olsun. Bunu beceremedim. Ağabeyliği yapmak istedim olmadı. Biz bir aday çıkarmayacağız yeter ki uzlaşın dedik. Olmadı. Ufak tefek hesaplarda var geçmişteki kırgınlıklar var. Onları aşamıyorlar. ‘Bu varsa ben yokum’u aşamıyoruz. Hatayı 1-2 sene sonra görecekler. Mevcut belediye başkanı dahil herkesle görüştüm. 25 gün var. Uzlaşı olabilir mi. Herkesin bir araya gelmesi hala mümkün. Uğur’un olması kimseyi rahatsız etmemeli. Toparlıyor zaman içinde daha iyi olur. Uzlaşı olmasa da geri duracağım. Başından beri zaten tavrım var. O tavırda da değişkenliğim olmadı. Delege pazarlığım olmadı bundan sonrada olmaz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir