Karşıyaka Belediyesi tarafından geçen Aralık ayında Mustafa Kemal Mahallesi’nde hizmete sunulan Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi, engelli bireylere sosyal yaşamın kapılarını araladı. Kısa zamanda yüzlerce konuğu ağırlayan merkez, bedensel engelli bireylere spor yapma imkanı da sunmak amacıyla boccia kursu açtı. Katılımcılar, Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden, Boccia Milli Takım Antrenörü Gülşah Ürel ile çalışmalarına başladı.
KURSLARIN DEVAMI GELECEK
Merkezdeki spor salonunda devam eden boccia kursu, her hafta salı ve çarşamba günleri, 11.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Ağır fiziksel engeli olan bireylerin de yapabildiği boccia sporu, hem bedeni hem zihni çalıştırıyor ve atletik terapi sağlıyor. Bocciaya olan ilgi giderek artarken; merkezde yakın zamanda başlayacak masa tenisi, el sanatları, resim ve dans kursları için de kayıtlar alınıyor. Kurslara ilişkin, 0232 370 00 15 numaralı telefondan detaylı bilgi edinilebiliyor.
ENGELSİZ YAŞAM İÇİN
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezimiz, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak için hayata geçirdiğimiz örnek yatırımların başında geliyor. Engelliler için sosyal yaşamın kapılarını açan ve ailelerine nefes alma imkanı sunan merkezimizde, ücretsiz kurslarımızla da önemli bir hizmet sunuyoruz. Evde kapalı kalmak yerine sosyalleşmek, spor yapmak ve keyifli saatler geçirmek isteyen engelli yurttaşlarımızı tesisimize bekliyoruz” dedi.
TESİSTE NELER VAR?
Aynı anda onlarca engelliye hizmet edebilecek şekilde tasarlanan ve 22 kişilik misafirhanesi de bulunan Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nde; dinlenme odası, etkinlik odası, çok amaçlı salon, yemekhane, idari birimler yer alıyor. Karşıyakalılar, bakıma ihtiyaç duyan fiziksel ya da zihinsel engelli yakınlarını, gün içerisinde belirli saatlerde bu merkeze bırakabiliyor. Engelli vatandaşlar, tesiste düzenlenen çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirme imkanı buluyor. Aileler de gönül rahatlığıyla kendilerine zaman ayırıp dışarıdaki işlerini halledebiliyor, sosyal yaşama katılabiliyor.