MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da eski başkan Durak'ın 'en büyük projem' dediği tesis Büyükşehir'e devrediliyor!
Yerel Yönetimler
2 Mayıs 2019 Perşembe 20:22

Karşıyaka'da eski başkan Durak'ın 'en büyük projem' dediği tesis Büyükşehir'e devrediliyor!

Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak’ın “En büyük projem” diye tanımladığı, 2 Blok’tan oluşan ve bir süredir atıl duran Karşıyaka Sosyal Yaşam Kompleksi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne satış-bedelli devri için Başkan Cemil Tugay’a yetki verilmesi hususu meclis toplantısında polemik yarattı. Yetki oy çokluğuyla verildi.

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı olağan birinci meclis toplantısı, Belediye Başkanı Cemil Tugay yönetiminde gerçekleşti.

Meclis toplantısında Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak’ın (2004-2014) “En büyük projem” diye tanımladığı, 2 Blok’tan oluşan ve bir süredir atıl duran Karşıyaka Sosyal Yaşam Kompleksi’nin satış ve bedelli devrine yönelik Başkan Tugay’a yetki verilmesi hususu polemik yarattı.

Meclis toplantısında Karşıyaka Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bulunan ve 2 Blok’tan oluşan taşınmazın Büyükşehir Belediyesi’ne satış-bedelli devrinin yapılmasına ilişkin Başkan Tugay’a yetki verilmesi hususuna ilişkin komisyonlardan gelen rapor görüşüldü.

AK PARTİ’DEN ELEŞTİRİ

İlgili madde ile ilgili AK Partili meclis üyesi harita mühendisi Adem Öztürk, söz konusu yerin satışının yapılmaması gerektiğini ifade etti. “Meclis üyelerinin vicdanlarına sesleniyorum” diyen Öztürk, “Sağlık merkezi, geriatri merkezi olarak yapılmış bir yeri Karşıyaka’da yaşayan çocuklara yaşlılara engellilere hizmete sunmak varken satışının yapılması endişe yaratıyor” dedi.

TUGAY: BİNAYI GÖRDÜNÜZ MÜ?

Başkan Tugay, AK Parti’den gelen eleştirilere, “Binayı gördünüz mü. İzmir Üniversitesi’ne kiraya verilmiş daha sonra ise 2 yıldır kullanılmamakta. Tahribata uğramış. Yüklü bir tadilat masrafına ihtiyacı var. Bizim tadilat programına almamız çok gerçekçi durmuyor. Büyükşehir’e devredildiğinde daha iyi hizmet verebilir. Bu yaklaşımla bedelli devrini önerdik. Komisyon raporu da bu yönde. 2 blok var orada. Büyük bir bina. Gerçekten harap durumda. Büyükşehir’e bedelli devrettiğimiz de yine amacına hizmet edeceğine inanıyoruz. O bina terk edilmeyecek. Başka amaçlarda kullanılmayacak” yanıtını verdi.

ÖZTÜRK’TEN VİCDAN ÇIKIŞI

Tugay’ın açıklamaları sonrası AK Partili Öztürk, “ Geçmiş hataları tekrarlamayalım. Hüseyin Mutlu Akpınar döneminde gündeme geldi satışı geri çekildi. Tadilatı nedeniyle fiyat alındı mı. Bu tesisi elimizden çıkarmamız hangi bedelle olursa olsun çocuklara engellilere yaşlılara hizmetin önüne geçer mi? Bunun hiçbir maddi karşılığı yok. Bizim ekonomik durumuz ortada...Buradan gelecek gelirle bu deliği kapatmamız mümkün değil. Bugün vereceğimiz karar vicdanları rahatsız edecektir” dedi.

BAKOĞLU: SOSYAL TESİS OLMAYA DEVAM EDECEK

CHP’li Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu, “ Parseli inceledik.2  blok var. Sosyal tesis imar planlarında. Bu parsel üzerine başka bir şey zaten yapılmaz. Bedelli devir yapıyoruz. Satışa çıkarılmıyor. Buraya konut yapılamaz. Parselde sosyal tesis olmaya devam edecek. Belediyemizin imkanlarıyla yenileyemeyecek. Amacın net bilinmesini isterim” dedi.  

ÖZUSLU: KAMUDA KALIYOR

CHP'li Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özuslu da mülkün kamuda kaldığına dikkat çekti. Özuslu, “ Herhangi bir şeyin satıldığı yok. Mülkiyet hakkı Karşıyaka’dan Büyükşehir’e geçiyor. Tesisin rasyonel bir biçimde işletilmesi mümkün olsaydı geçmiş 5 yıla bakınız. Geriatri merkezleri her yerde pahalı ve zor işletmelerdir.Bu tür işletmeler bazı kamu kuruluşlarının boyunu aşıyor. Devletin sağlık bakanlığının kaç geriatri merkezi var. Yok ki. Olması gerekiyor. Yapılması gerekiyor. Yapıldıktan sonra başka eğitim kurumuna verilmiş. Geçmişin hatalarına dönmeyelim ama inat etmenin de gereği yok. Büyükşehir’in böyle bir planı da yoktu. Karşıyaka’nın talebi sonrası Büyükşehir ilgilenecek. Bunun adı satış değil kamulaştırmadır. Diğer ilçelerde de benzer uygulamalar yapılıyor. Belediyelere destek olunuyor. AK Partili arkadaşlar herhangi bir şüpheye düşmesin. Bu yer bizlerin de katkılarıyla geriatri merkezine yaşam alanına dönüştürülecekse Büyükşehir’de mücadelesini verelim.Mülkiyetin kimde olduğunun önemi yok. Karşıyaka Beleidyesi’nin elini rahatlatacak bir imkan varsa bunu kullanalım” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Öztürk, CHP’li Bakoğlu ve Özuslu’nun sözleri üzerine  ilgili yerle ilgili satış ifadesinin çıkarılıp sadece bedelli devri ile oylanmasını talep etti ancak bu öneri kabul edilmedi.

Başkan Tugay’a AK Partililerin ret oyuna rağmen oyçokluğuyla satış-bedelli devir konusunda yetki verildi. Başkan Tugay, yer ile ilgili Büyükşehir’le görüşecek. Belirlenecek fiyata yer Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir