MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da 'işten çıkarma' krizi: Kongre hesaplaşması mı?
Politika
29 Aralık 2017 Cuma 12:04

Karşıyaka'da 'işten çıkarma' krizi: Kongre hesaplaşması mı?

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Bilgin’in kızının Karşıyaka Belediyesi’ndeki işine son verildi. Bilgin’in kızının işten çıkarılması ‘Kongre hesaplaşması’ olarak yorumlanırken, Bilgin’in hukuki yollara başvuracağı öğrenildi.

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin’in 3 yıldır Karşıyaka Belediyesi’nin bünyesindeki anaokulda öğretmenlik yapan kızı Ecem Güncan işten çıkarıldı.

Bilgin’in belediyede sözleşmeli memur olarak çalışan kızının işten çıkarılması Karşıyaka siyasetinde gündem oldu. 'Bu bölümde personele gerek yok' gerekçesiyle kızı işten çıkarılan Bilgin, daha önce birlikte siyaset yaptığı Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’la son ilçe kongresi sürecinde siyaseten yolları ayırmıştı. Bilgin, ilçe kongresi sürecinde Yıldırım ve Akpınar arasındaki akrabalık bağını gündeme getirmişti. Bilgin ilçe kongresinde Yıldırım’ın rakibi Murat Serdar Koç’a destek verdi. Gergin havada geçen kongreyi Yıldırım kazandı.

Bilgin’in kızının işten çıkarılması Akpınar ve Yıldırım’a muhalif cephede büyük tepki çekti. İşten çıkarılma olayının ‘kongre hesaplaşması’ olduğu öne sürüldü.

Öte yandan Bilgin’in yakın çevresine hukuki mücadele başlatacağını söylediği öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bora bayol
 2 Ocak 2018 Salı 15:47
Hanimefendiye pozisyona ihtiuac kalmamis denmis. Fakat mudurelik yaptigi kres aktif. Nasil oluyorda mudure ihtiyac olmuyor.
 CHP’li
 30 Aralık 2017 Cumartesi 08:07
İyice insanları bezdirdiler CHP’liler CHP belediyelerinde sürgün mobing uygulama işten çıkarma insanları CHP küstürüyorlar bakıyorsun diğer partiler istedikleri yapılıyor bu nasıl is anlamak mümkün değil kendi kendilerini bitiriyorlar bizide soğutuyorlar asıl CHP’lileri bitiriyorlar
 ÖYKÜ KSK
 29 Aralık 2017 Cuma 16:48
Babası hala başkan yardımcısı ne alaka kızı çıkartıyorlar.Güler geçerim.
 Erdogan Çorduk
 29 Aralık 2017 Cuma 13:31
Bu yapilanlar sosyal demokrat düşünceye aykırıdır bunu yapanlara parti gereken cevabı vermeli vede soruşturma acmalidir bu tür davranışlar partiye ve sosyalist düşünceye zarar vermektedir
 cihan türsen
 29 Aralık 2017 Cuma 12:37
Karşıyaka Belediyesi SENDİKA !, Sendika TEMSİLCİLERİ ! Ya, EZİLEN İŞÇİLER için görevinizi yapın, ya da DEFOLUN.
 CİHAN TÜRSEN
 29 Aralık 2017 Cuma 12:15
Hem CHP'li olacaksın, Devrimcilik ağzında SAKIZ. Hem de Kongre Seçme hakkını özgürce kullananlara, EVLATLARINA; İŞTEN ATMA-SÜRGÜN-TEHDİT. NEREDE, Parti Yönetimleri ? NEREDE Sendika ?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir