MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da isyana yol açan satış kararı yeniden vitrinde: Başkan Tugay'dan tepki!
Ekonomi
17 Ekim 2023 Salı 11:51

Karşıyaka'da isyana yol açan satış kararı yeniden vitrinde: Başkan Tugay'dan tepki!

TOKİ 42 ildeki 462 arsayı açık artırmayla satışa sunma kararı aldı. TOKİ’nin dev satış listesinde Karşıyaka Şemikler Mahallesi’ne bağlı Mavişehir rekreasyon alanında yer alan 2020 yılında satışa çıkması yerel idare, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının büyük tepkisine yol açan denize sıfır arazi de yer aldı. Başkan Tugay’dan karara tepki geldi: Yeniden karşı çıkacağız!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 42 ildeki 462 arsayı açık artırmayla satışa sunma kararı aldı. 

TOKİ’nin dev satış listesinde İzmir’de yer alan tartışmalı bir arsanın da yeniden vitrine çıkması dikkat çekti. 

Listede Karşıyaka Şemikler Mahallesi’ne bağlı Mavişehir rekreasyon alanında yer alan 2020 yılında satışa çıkması yerel idare, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının büyük tepkisine yol açan denize sıfır arazi de yer aldı. 

Denize sıfır arazi 214 milyon 320 bin TL’lik başlangıç fiyatıyla yeniden satışa kondu. 

Karşıyaka’da 2020 yılında alınan satış kararı sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'li ilçe belediye başkanları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları direnişe geçmiş, alanda bir tepki buluşması da gerçekleştirilmişti. Tepkilerin ardından firmalar geri adım atmış ve satış iptal edilmişti. 

TUGAY’DAN TEPKİ: YENİDEN KARŞI ÇIKACAĞIZ! 
Öte yandan satış kararı sonrası Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan da açıklama geldi. Başkan Tugay, “2020 yılında satış yapıldı ama bizim itirazlarımızdan sonra satın alan kişi vazgeçti burayı almaktan. Satılmıştı o zaman açık artırma ile birileri aldı fakat ödeme yapmadılar. O dönem biz tepki gösterdik burası kamu alanı dedik. Özel mülkiyete verilmesini doğru bulmuyoruz demiştik o nedenle iptal olmuştu. Bu durumda yeniden itirazımız olacak. Halkın ortak kullanımına sunulan alanlar böyle alanların kesinlikle satılmaması lazım. Böyle tüm halkın kullanacağı bir alanın satılmasını doğru bulmayız, buna yeniden karşı çıkacağız. Biz o gün neredeysek bugün de aynı yerdeyiz” diye konuştu. 

İHALELER 1-2 KASIM'DA

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre söz konusu ihaleler 1-2 Kasım'da yapılacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir