MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da kriz tırmanıyor: Sendikadan ilk eylem, Başkan Tugay'dan önemli mesajlar!
Yerel Yönetimler
21 Şubat 2023 Salı 11:20

Karşıyaka'da kriz tırmanıyor: Sendikadan ilk eylem, Başkan Tugay'dan önemli mesajlar!

Karşıyaka Belediyesi iştirakleri Kent A.Ş. ve Personel A.Ş.'de ödeme aksamaları nedeniyle yaşanan kriz tırmanıyor. Sendika çağrı açıklamalarının ardından ilk eylemini yaptı ve işçiler Örnekköy Şantiyesi'nde 1 saat iş bıraktı. Eylem sırasında alanda gerginlik yaşandığı da ifade edilirken, Başkan Tugay'dan önemli mesajlar geldi. "İşçilerimizin katılmadığı, hukuksuz bir eylem" diyen Tugay, "Bizim işçiye çok büyük bir borcumuz yok. Para ve kaynak bulur bulmaz ödemeleri yapacağız" diye ekledi.

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi iştirakleri Kent A.Ş. ve Personel A.Ş.'de ödeme aksamaları nedeniyle yaşanan kriz tırmanıyor. 

Belediyeye çağrı açıklamalarının ardından harekete geçen DİSK Genel-İş sendikası süreçte ilk eylemini yaptı. 

Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiyesi’nde, Kent A.Ş ve Personel A.Ş mensubu yaklaşık 300 işçi sabah 08.00 ile 09.00 arasında iş bıraktı. 

Eylem sırasında şantiye girişine DİSK aracının çekilmesi dikkat çekerken, gergin anlar yaşandığı da ifade edildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın işçiler tarafından şantiyeye alınmadığı iddiası ortaya atıldı. 

Sendika cephesinden yapılan açıklamaya göre alana gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay eylemi hukuksuz bulduğunu ifade ederek, belediye işçilerinin katılmadığını söyledi. Tugay ayrıca sendika temsilcilerine ödeme sorununu da en kısa sürede çözeceklerini de iletti. 

"İŞÇİMİZİN KATILMADIĞI BİR EYLEM"
İş bırakma eyleminin ardından Gerçekizmir'e konuşan Başkan Tugay'dan önemli açıklamalar da geldi. Başkan Tugay, "Şunu söyleyebilirim, işçimizin katıldığı bir eylem olmadı. Dışarıdan, Konak ve Karabağlar Belediyesi'nden getirilen işçilerle bir aracın bizim şantiyemizin önüne koyma girişimi oldu. Bunu yapmamaları gerektiğini söyledim, ben konuşunca aracı kaldırdılar. Bu durumu hukuksuz bulduğumu da söyledim" dedi. 

"HUKUKSUZ BİR EYLEM"
Tugay ayrıca, "Hukuksuz bir eylem bu. Araçların giriş-çıkışına engel olacak bir eylem yapılamaz. Bu durumu hukukçu arkadaşlarımızla konuşacağım" diye ekledi. 

Karşıyaka Belediye Başkanı süreçle ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: Bizim işçiye çok büyük bir borcumuz yok. En önemli konu bu. Bir temsilci arkadaş KHK nedeniyle çalışma süresi dolduğu için yapılmış bir eylem.  Para ve kaynak bulur bulmaz ödemeleri yapacağız. En kısa zamanda... Farklı çözüm önerileri var, çalışıyoruz. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Alattin
 21 Şubat 2023 Salı 19:35
İşçiye 2021 yılından ikramiye borcunuz var başkan o zaman ki parayla şimdi bu para bir mi? Bir de çok büyük para değilse niye arazi satmaya bina satmaya uğraşıyorsun öde gitsin niye çıksın bunca tantana ve chp yönetimi böyle başlanlarla mı seçime gidiceksiniz tebrikler.
 İsmi yok
 21 Şubat 2023 Salı 18:40
Başkan yalan söylüyor kendisine göre az bir borç diyebilir 2021 yılından ikramiye duruyor iki sene önceki rakamla şimdiki bir mi ayrıca azsa öde başkan ne uğraştırıyon insanları arsa satcam diye
 Mustafa
 21 Şubat 2023 Salı 15:57
İşciye çok büyük borcumuz yok dediği bizler için büyük paralar ..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir