MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da 'olağanüstü' meclis: Hangi kararlar alnındı?
Yerel Yönetimler
8 Mayıs 2020 Cuma 18:42

Karşıyaka'da 'olağanüstü' meclis: Hangi kararlar alnındı?

Karşıyaka Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Toplantıda iki önemli karar alınırken, Başkan Tugay koronavirüs ile mücadelede görev yapan herkese teşekkür etti.

GERÇEKİZMİR- Dünyada  hızla yayılan ve Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında yerel yönetimlerin olağan meclis toplantıları Haziran ayının sonuna kadar ertelenmişti. Ancak meclis kararı gerektiren durumlarda olağanüstü meclis toplantıları da yapılabiliyor. Bu kapsamda Karşıyaka Belediye Meclisi 18:00'da olağanüstü toplandı.

Meclis üyeleri toplantıya maskeyle katılırken, sosyal mesafeye de dikkat edildi.

Karşıyaka Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yönetiminde gerçekleşti. Oturumda iki önemli karara imza atıldı. Ayrıca, Başkan Tugay salgınla mücadelede görev yapan kamu görevlileri, sağlık personelleri ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

İki gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda her iki önerge de oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, pazaryerlerinin iş ve işlemleri ile belediyenin tesislerinin bakım ve onarımlarını tek bir elden yürütülmesini sağlamak amacıyla Tesisler Müdürlüğü kurulması kararlaştırıldı.

Koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal etkilerini azaltılması hakkında yürürlüğe giren yasa çerçevesinde belediyeye ait taşınmazların kira ve satış alacak taksitlerinin ertelenmesine ilişkin önerge de mecliste kabul edildi.

Mecliste yaptığı konuşmada koronavirüs salgını ile mücadelede ön safhalarda görev yapan herkese teşekkür eden Başkan Cemil Tugay, “Biraz sıkıntılı günler yaşıyoruz hep beraber...Bu süreçte salgın hastalıkla mücadele için çalışan, gece gündüz çalışan en başta tüm kamu görevlilerimize, tüm belediye çalışanı arkadaşlarıma bu alanda çaba gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağlık personellerine özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Çünkü gerçekten çok düşük bir ölüm oranıyla çok yüksek bir iyileşme oranıyla insanların normal hayatına dönmesinde en büyük pay onların… Hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir