MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da şok istifa: Perde arkasında o tartışma mı var?
Yerel Yönetimler
17 Mart 2018 Cumartesi 14:04

Karşıyaka'da şok istifa: Perde arkasında o tartışma mı var?

Geçtiğimiz mayıs ayında Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Tunus görevinden istifa etti. İstifanın arkasında CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım ile Tunus arasında bir süre önce yaşanan sert tartışmanın olduğu iddia edildi.

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi’nde şok bir ayrılık yaşandı. İrfan Akça’nın yerine geçtiğimiz yıl mayıs ayında Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen, CHP Konak İlçe Eski Başkanı Aytekin Tunus görevinden  istifa etti.

YILDIRIM-TUNUS TARTIŞTI İDDİASI
Tunus’un istifa kararının ardından ilçe çalkalandı. Geçtiğimiz günlerde CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve Tunus’un  sert bir tartışma yaşadığı iddia edildi. Yıldırım’ın yaşanan bazı sıkıntıları Tunus’a iletmesinin ardından ikilinin sert bir tartışma yaşadığı öne sürüldü. İkilinin arasının Yıldırım'ın Kent A.Ş'de görev yapan kardeşinin görev alanıyla ilgili yapılan değişiklik nedeniyle de gerildiği iddia edildi. 

AKPINAR’LA DA ARASI BOZUK
Bir süredir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’la da arasının soğuk olduğu iddia edilen Yıldırım’ın Tunus'la yaşanan tartışma ve Akpınar'ın Tunus'a sahip çıkması nedeniyle istifanın eşiğine geldiği iddia edildi. İstifa edebileceğinin sinyalini yakın çevresine veren Yıldırım’ın, Tunus'un görevi bırakmasının ardından istifayı rafa kaldırdığı öğrenildi. 

YILDIRIM: AKSAKLIKLARI ANLATTIM
İlçe başkanı Yıldırım iddialarla ilgili olarak, “ İstifasından haberim yok. Kendisine örgütten gelen talepleri iletmiştim. Ben CHP’nin temsilciyim. Örgütü ezdirmem. Ben CHP ilçe başkanı olarak gördüğüm aksaklıkları kendisine anlattım. Sıkıntılar vardı. Sıkıntı şahsi değil. Konu CHP örgütünü ilgilendiren bir meseledir” dedi.

TUNUS: MİSYONUMU DOLDURDUM
Tunus ise, “Benim kimseyle bir sorunum yok. Özel sebeplerimden kaynaklı bir karar aldım. Belediye başkanımızla görüştük. Sağ olsun kalmamı istiyor ama benimde sebeplerim var. Önemli bir vakıfta başkanlık yapıyorum. Karşıyaka’daki misyonumu doldurduğumu düşünüyorum” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Murtaza
 18 Mart 2018 Pazar 11:16
Sevgili sade ben doğma büyüme Karşıyakalı yim ve 20 yıllık partiliyim ilçe başkanına biz oy verdik belediye başkanı için oy vermedik o adam bu partiye maddi manevi verdiği için düzgün adam olduğu için verdik iftira atmayın karalamayın Allahtan korkun
 Sade
 17 Mart 2018 Cumartesi 17:34
Partinin düştüğü duruma bak dayı yeğen karşıyaka siyasetin zeminini bozdular.bunun sorumlusuda Eski belediye başkanı durak,ve Ali Engindir,sanki karşıyakada siyaset yapan kimse yokmuş gibi ilçe başkanına tekrar destek verdiler.gerçi ne acıdır karşıyaka ve izmir geneli olsun yeni siyasetçiler yetişmiyor.gençler partide uzaklaşıyor.en az genç üyesi olan parti CHP dir Atatürk ülkeyi gençlere emanet etsede tam tersi CHP yaşlılar partisine dönüştürülmüş durumda.Zekariya temizeli gören varmı yok.ve daha bir kaçı sadece ön seçim üzerinde siyaset yapılıyor.ve parası olan siyaset yapar düşüncesi oluşmuş kimse bilgi, ve eğitimi bakmıyor.buda hedef siyaseti olduğu için parti aynı oyları alıyor gelecek seçim değil gelecek. Nesiller siyaseti yapan kazanır.
 Ksk
 17 Mart 2018 Cumartesi 16:20
Gerek olamaz bu
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir