MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'daki tartışmalı planlar için flaş karar!
Yerel Yönetimler
22 Mart 2021 Pazartesi 19:52

Karşıyaka'daki tartışmalı planlar için flaş karar!

Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan, Cumhuriyet ve İnönü mahallelerinin tamamıyla Örnekköy'ün bazı bölümlerini kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. CHP Lideri’nin Örnekköy’deki temel atma töreninde eylem yapan mahalleli adına görüşüp ‘çözüm’ için güvence verdiği Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dağhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in kendisini arayarak planların iptal edileceğini söylediğini duyurdu.

GERÇEKİZMİR- Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan, Cumhuriyet ve İnönü mahallelerinin tamamıyla Örnekköy'ün bazı bölümlerini kapsayan kentsel dönüşüm imar planları, mahalle sakinlerinin tepkisini çekmişti.

Hazırlanan planlara itiraz eden mahalliler sık sık eylem yapmış, arsa sahiplerinden yüzde 45 oranında sosyal donatı payı istenmesine karşı çıkmışlardı.

KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMÜŞTÜ

Son olarak geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap Temel Atma Töreni'nde mahalleli eylem yapmış, törende sloaganlar atmıştı. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın araya girmesi sonrası CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, mahalleli adına muhtar Özay Dağhan’la görüşmüş, konunun çözümü için devreye gireceğini söylemişti.

Flaş bir gelişme yaşandı. CHP İzmir İl Binası’nda İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’la konuyu görüşmek adına bir araya gelen muhtar Dağhan’ı telefonla arayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, planların iptal edileceğini söyledi.

Gerçekizmir’e konuşan mahalle Muhtarı Dağhan, “Tunç Başkan beni arayarak, ‘Özay muhtarım için rahat etsin, bu planı iptal eiyoruz, yeni baştan sizlerle beraber oturup masaya imarı düzelteceğiz’ dedi. İl başkanlığında il başkanı, Karşıyaka ilçe başkanı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da söz verdiler. Bu plan iptal oldu. Herkese duyurabilirsiniz dediler. En yakın zamanda da başkanımızın açıklama yapmasını bekliyoruz” dedi.

Yeni süreçte Karşıyaka Belediye meclisinin iptal kararını resmiyete bindirmesi ve sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne göndermesi bekleniyor. Oradan da onay alması halinde plan iptal edilecek ve yeni süreç start alacak, plan revize edilmiş olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Vatandaş
 23 Mart 2021 Salı 13:22
Ucube planı başkanlar getirmedimi genelbaşkan başkanları uyardı.vatandaşın şikayetini dikate aldı.başkanlarda iptal etmek zorunda kaldı.
 Sevinç Gül
 22 Mart 2021 Pazartesi 20:55
Atakent mahallesi Emlak bankası blokları da belediyemizden askıdaki plan notunun iptalini bekliyor.
 Nermin Ünal
 22 Mart 2021 Pazartesi 20:46
Aynı duyarlılığı Atakent Mahallesi sakinleri de belediyelerimizden bekliyor
 Canan varol
 22 Mart 2021 Pazartesi 20:40
Atakent mahallesi sakinleride , karşıyaka ve büyükşehir belediyelerimizden aynı sevindirici kararı bekliyor..cumhuriyet mah , öernekköy ve inönü mahallesindeki arkadaşlarımızında gözleri aydın olsun..
 özmen sevim
 22 Mart 2021 Pazartesi 20:38
bu ucube imar planı iptal edildiği için başkanlara teşekkür ederiz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir