MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'nın simge anıtında 7 bin kişilik iftar sofrası
Yerel Yönetimler
11 Haziran 2018 Pazartesi 10:08

Karşıyaka'nın simge anıtında 7 bin kişilik iftar sofrası

Ramazan Ayı’nda birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan Karşıyaka Belediyesi, İzmir'in en kalabalık iftar sofrasını Anayasa Meydanı’nda, Atatürk-Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın önünde kurdu. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye’nin en aydınlık kenti Karşıyakamızda bu ayrıcalığı yaşamanın mutluluğunu hissediyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in en kalabalık iftar sofrasını Anayasa Meydanı’nda kurdu. Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın önündeki Kadir Gecesi iftarına 7 binin üzerinde Karşıyakalı katıldı. 

İftar için Anıt’ın önünden İskele’ye kadar masalar kuruldu. 15 farklı noktadan yemekler dağıtıldı. Vatandaşlara, çorba, tas kebabı, pilav ve tatlı ikram edildi. Yemek duasını Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler yaptırdı. İftar yemeği boyunca tasavvuf müziği çalındı.
 


“İFTAR EN ÖNEMLİ KÖPRÜDÜR”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “İftar, insanların giderek birbirinden koptuğu bu çağda, aramızdaki kardeşlik bağını sıklaştıran, bizi yeniden insani değerlere yönlendiren en önemli köprüdür. Karşıyaka çağdaş, aydınlık kimliği ve demokrasiye olan bağlılığıyla, ihtiyaç duyduğumuz tüm değerlerin simgesidir. Toplumsal dayanışma kalitemizle, Cumhuriyet’e olan sonsuz saygı ve sahiplenme irademizle, örnek olmayı sürdüreceğiz. Bu güzel gecede, çevresinde toplandığımız iftar sofrası bu tavrımızın göstergesidir” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ahmey
 11 Haziran 2018 Pazartesi 11:29
Karşıyaka belediyesinden Alevilerin oruç günlerindede iftar vermelerini bekliyorum Ayrıca dinin iyice siyasallaşmasına ve oy uğruna laikliğin aşındırılmasana katkı koyan belediyenin chp liliğide sorgulanmalıdır 15 saat iftar verilsede sağdan oy d vşirmek mümkün olmadığı gibi insanlar en çok ekonomik olarak yaşamlarının kolaylaşıp kolaylaşmadığına bakar Ayrıca her yerde verilen iftarlarda atılan yemekleri nedense kimse gözönüne almaz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir