MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Katil 26 suç kaydı ile nasıl tutuklanmadı?
Güncel
24 Eylül 2024 Salı 11:35

Katil 26 suç kaydı ile nasıl tutuklanmadı?

Hırsızlıktan aranan daha önce karakoldan firar eden 19 yaşındaki bir saldırgan, önceki gece gözaltı işlemi sırasında 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı hayattan kopardı. Şeyda Yılmaz dün memleketi Sivas'ta toprağa verildi. Peki nasıl oldu da 26 suç kaydı olan bir kişi sokaklarda gezebildi? Neden rehabilite edilemedi? Hukukçu Hüseyin Ersöz, NTV yayınında değerlendirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı.

Polis Şeyda'yı şehit eden suç makinesi nasıl tutuklanamadı? - 2

Yapılan çalışmalarda, çeşitli suçlardan 26 suç kaydı bulunan Y.E.Ç'nin (19), Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yaşandı. Şüpheli, görevli memurun silahını alarak polislere ve çevredekilere ateş ederken, kadın polis memuru Şeyda Yılmaz (27) da karşılık verdi.

Polis Şeyda'yı şehit eden suç makinesi nasıl tutuklanamadı? - 3

Olayda, Yılmaz ve polis memuru K.H.S. ile şüphelinin olay yerinde bulunan annesi P.G. (43) yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılırken kadın polis memuru Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Polis Şeyda'yı şehit eden suç makinesi nasıl tutuklanamadı? - 4

ÇÖP POŞETİNE GEÇİRİLDİ

Kadın polisler arasında çöp poşeti geçirilerek hayvan izleme aracıyla adliyeye sevk edilen Yunus Emre Geçit'in suç dosyası ise kabarık. Şüphelinin 26 suç kaydı olduğu açıklandı.

Polis Şeyda'yı şehit eden suç makinesi nasıl tutuklanamadı? - 5

Yargı kaynakları ise bazı dosyaların birleştirildiğini, bazı suçların da çocuk yaşta işlendiğini belirtiyor.

Polis Şeyda'yı şehit eden suç makinesi nasıl tutuklanamadı? - 6

Zanlının kasten yaralama, tehdit, yağma gibi olaylara karıştığını, hakkında 5 dosya bulunduğu, 3'ünün soruşturmasının, 2'sinin yargılamasının devam ettiğini işaret ediliyor.

Polis Şeyda'yı şehit eden suç makinesi nasıl tutuklanamadı? - 7
Öte yandan kısa süreli bir gözaltı işlemi veya şikayet konusu ve dava sonucu da suç kaydını oluşturabiliyor.

Polis Şeyda'yı şehit eden suç makinesi nasıl tutuklanamadı? - 8

Hukukçular bir suçun ne sıklıkla işlendiği de Türk Ceza Kanunu'na göre tutukluluk açısından bir fark yaratmadığını vurguluyor. Yağma, tehdit, basit yaralama, hakaret gibi maddeler de genellikle hapis yatmayı gerektirecek cezalar öngörmüyor.

Polis Şeyda'yı şehit eden suç makinesi nasıl tutuklanamadı? - 9

"FARKLI DEĞERLENDİRMELER YAPMAK MÜMKÜN"

Değerlendirmelerde bulunan Avukat Hüseyin Ersöz, "Ceza hukuku veya adliyenin UYAP sistemi veya polisin elindeki veri toplama sistemlerine baktığınızda farklı değerlendirmeler yapmak mümkündür." dedi.

Polis Şeyda'yı şehit eden suç makinesi nasıl tutuklanamadı? - 10

"Bizim suç kaydı dediğimiz şey hakkında bir işlem yapılması, gözaltı kararı verilmesi, dava neticesi, davanın sonucuna bakmaksızın yapılan bütün işlemleri kapsar." diye konuşan Ersöz, bu suçların düzenli olarak işlemesinin bir tutuklama tedbirini oluşturmadığını dile getirdi.

Polis Şeyda'yı şehit eden suç makinesi nasıl tutuklanamadı? - 11

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sıklıkla suç işleyen ve daha büyük suçlara karışma ihtimali olan şüpheliler için de önleyici tedbirler alınması büyük önem taşıyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'dan da bir açıklama geldi.

Polis Şeyda'yı şehit eden suç makinesi nasıl tutuklanamadı? - 12

Tunç, "Biz suçlularla mücadelede kararlılıktan hiçbir zaman taviz vermeden emniyet ve yargı teşkilatımız sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir