MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Katliam yasasını tanımıyoruz!’... İzmir’de büyük miting hazırlığı!
Güncel
23 Eylül 2024 Pazartesi 10:08

‘Katliam yasasını tanımıyoruz!’... İzmir’de büyük miting hazırlığı!

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları geçtiğimiz ay yürürlüğe giren sokak hayvanları yasasını 29 Eylül’de Konak Cumhuriyet Meydanı’nda, protesto etmek için çağrıda bulundu.

GERÇEKİZMİR – Geçtiğimiz Ağustos ayında yürürlüğe giren sokak hayvanları yasası gündemdeki sıcaklığını koruyor. Ülkenin çeşitli yerlerinden köpek ölümü haberleri gelmeye devam ederken İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları 29 Eylül Cuma günü yeni yasayı protesto etmeye hazırlanıyor.

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları platformu 29 Eylül saat 16:00’da Konak Cumhuriyet Meydanı’nda ülkede tartışmalar eşliğinde TBMM’de kabul edilen sokak hayvanları yasasını protesto edecek.  

“YASAYI İPTAL ET”

Platformdan yapılan açıklamada, Yasanın tartışılmaya açıldığı günden bugüne kadar katliam yasasına karşı sokaktaki hayvanların yaşam hakkı için mücadelemizi sürdürdük, daha da büyütüyoruz! Kanlı katliam yasası çekilene kadar her gün sokaklarda mücadele etmeye devam edeceğiz. 29 Eylül saat 16:00'da, Cumhuriyet Meydanı'nda buluşuyor, Gündoğdu Meydanı'ndaki miting alanımıza yürüyoruz! İktidarın ayrıştırıcı ve ölüm kokan yasasına karşı gelin birlikte yürüyelim; Anayasa Mahkemesi'ne "YASAYI İPTAL ET!" diye seslenelim! Asıl mücadele yeni başlıyor!” ifadeleri kullanıldı.

Ağustos ayı ile birlikte tartışmaların gölgesinde yürürlüğe giren yasa hayvan severlerin tepkisini çekmişti.

Sivil toplum kuruluşları, dernekler, siyasi partiler ve vatandaşlar yasaya karşı eylemler düzenlerken söz konusu uygulama TBMM’den geçerek yasalaştı.

YENİ DÜZENLEME NE GETİRDİ?

Yeni düzenlemeyle birlikte "topla, aşıla ve kısırlaştır, yerine bırak" metodu yürürlükten kaldırıldı.

Meclis'ten geçen yeni yasa, sokaktaki tüm köpeklerin toplanarak sahiplendirilinceye kadar barınaklarda bakılmasına hükmediyor.

Yerel yönetimlere ise bakımevi kurmaları ve mevcut şartları iyileştirmeleri için 31 Aralık 2028'e kadar süre tanıyor.

Hükümet, mevcut yasadaki "topla, aşıla, kısırlaştır, yerine bırak" ilkesi uygulanmadığı için yasanın ihtiyacı karşılamadığını gerekçe gösterdi.

Pek çok meslek örgütü, hayvan hakları savunucuları ve muhalefet ise hayvanları kitlesel bir şekilde öldürmeden bu yasayı uygulamanın imkansız olduğunu savunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir