MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kavurucu sıcaklar yerini sağanağa bırakıyor
Güncel
1 Temmuz 2026 Çarşamba 19:16

Kavurucu sıcaklar yerini sağanağa bırakıyor

Yurttaşları bunaltan aşırı sıcakların ardından hafta sonu megakent başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağış ve ani sıcaklık düşüşü bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre, yeni haftayla birlikte hava sıcaklıkları mevsim normallerinin de altına inecek.

İstanbul’da yurttaşlar, termometrelerin gölgede dahi yüksek değerleri gösterdiği, güneş altında ise 40 dereceyi bulduğu kavurucu bir gün geçirdi. Kent genelinde etkili olan poyraz rüzgarları hissedilen sıcaklığın daha da boğucu bir hal almasını bir nebze engellese de bunaltıcı hava dalgasının perşembe ve cuma günleri de sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava tahmin raporuna göre, önümüzdeki iki gün boyunca kent genelinde sıcaklıklar 32 derece civarında seyredecek. Özellikle kuzeydoğu yönünden esecek rüzgarların, İstanbullulara kısa süreli de olsa rahat bir nefes aldırması öngörülüyor.

HAFTA SONU SAĞANAK YAĞIŞ VE ANİ SERİNLEME

Hafta ortasında etkili olan aşırı sıcaklar, hafta sonu yerini ani bir serinlemeye ve yağışlı havaya bırakacak. Cumartesi gününden itibaren megakent genelinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Yağışla birlikte hava sıcaklığı cumartesi günü 30 dereceye, pazar günü ise bir kademe daha azalarak 28 dereceye kadar gerileyecek. Hafta sonunun her iki gününde de şehir genelinde sağanak geçişleri kendisini gösterecek.

"SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA İNECEK"

Canlı yayında hava tahminlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, Avrupa’da iki hafta boyunca bloke olan sıcak hava dalgasının ardından İstanbul’da sıcaklıkların düşüşe geçeceğini belirtti. Önümüzdeki hafta itibarıyla hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin de altına ineceğini kaydeden Çalışkan, özellikle akşam saatlerinde kuzeyden esecek sert rüzgarlar nedeniyle havanın üşütecek seviyeye geleceğini vurguladı.

YAĞIŞLAR YURDUN BÜYÜK BÖLÜMÜNE YAYILACAK

Hafta sonu başlayacak yağışlı hava dalgası yalnızca İstanbul ile sınırlı kalmayacak. Cumartesi günü Marmara Bölgesi, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz genelinde görülecek olan sağanak yağışlar, pazar günü etki alanını genişletecek.

Pazar günü; Trakya, Ege sahilleri ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışındaki tüm bölgelerde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Batı illerindeki sağanak geçişlerinin ise yeni haftanın başında etkisini kaybederek yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir