MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaya’dan Büyükşehir’e ‘trafik’ eleştirisi: Yönünü kaybetmiş bir sistem!
Politika
4 Nisan 2026 Cumartesi 11:18

Kaya’dan Büyükşehir’e ‘trafik’ eleştirisi: Yönünü kaybetmiş bir sistem!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımlarına eleştirilerde bulundu. Kaya açıklamasında, “İzmir’de artık trafik sadece sıkışıklık değil, yönünü kaybetmiş bir sistem haline geldi” ifadesini kullandı.

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımlarına eleştirilerde bulundu.

Kaya’nın açıklamaları şöyle:

İzmir’de artık trafik sadece sıkışıklık değil, yönünü kaybetmiş bir sistem haline geldi.

Peki neden bu noktadayız? Planlama yok, bilimsel analiz yok, güncel ve işleyen bir ulaşım master planı yok. Alternatif yollar açılmıyor, köprülü kavşak düzenlemeleri yapılmıyor, battı-çıktı projeleri üretilmiyor. Trafiği rahatlatacak kalıcı çözümler yerine günü kurtaran, çoğu zaman da trafiği daha da kilitleyen uygulamalar tercih ediliyor.

Buna bir de zamanlama faciası ekleniyor. Göztepe’ye inerken Müdafaa-i Hukuk İlkokulu önündeki yol ve kaldırımlarda bir çalışma görmüştüm.

Şehir nispeten sakinken değil, tam okullar açılmışken ve trafiğin en yoğun olduğu dönemde yapılıyor.

Urla örneği de farklı değil; kış boyunca yapılmayan yol ve kaldırım çalışmaları, turizmin zirve yaptığı yaz aylarında başlatılıyor.

Toplu ulaşım tarafında tablo daha da vahim. Karşıyaka bölgesinden Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi gibi ana odaklara doğrudan otobüs ya da raylı sistem bağlantısı yok.

Binlerce kişinin servislerle işe gidip geldiği sanayi bölgesinde, üç şeritli yollar daraltılarak tek şeride düşürülüyor. Karşılığında yavaş, kapasitesi sınırlı ve amaca hizmet etmeyen tramvay hatları yapılıyor. Şehir içinde yaklaşık 10 kilometrelik bir mesafe toplu taşımayla en az iki aktarma ve yaklaşık bir saat sürüyor. Ulaşım; ideolojik tercihlerle, vitrin projeleriyle, "yaptık oldu" mantığıyla yönetilmez. Bilimle, veriyle, gerçek ihtiyaçla ve doğru zamanlamayla yönetilir

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir