MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaya'dan CHP'ye 'parlamenter sistem' çıkışı: Kılıçdaroğlu nereye aday oldu?
Politika
4 Haziran 2018 Pazartesi 17:21

Kaya'dan CHP'ye 'parlamenter sistem' çıkışı: Kılıçdaroğlu nereye aday oldu?

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Gerçekizmir’e konuk oldu. Kaya, CHP’nin “Parlamenter sistemi geri getireceğiz” çıkışına yönelik CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kaya, “16 Nisan referandumunda ‘Meclis bitti, Türkiye’yi tek adam yönetecek. TBMM’de milletvekili olmanın bir özelliği yok’ demişlerdi. Peki sayın Kılıçdaroğlu nereye aday oldu? Yine geldi milletvekilliğine aday oldu. Madem bu kadar etkisiz bir kurumsa neden aday oluyorsun?” dedi.

GERÇEKİZMİR – AK Parti İzmir Milletvekili ve 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Atilla Kaya, Gerçekizmir’de Gazeteci Sercan Avcı’ya konuk oldu.

Kaya programda CHP, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik çarpıcı ifadeler kullandı.

Kaya’nın programdaki konuşmasında satır başları şöyle:

GENÇLER DOĞRU ADRESİN AK PARTİ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR
Vatandaşlar seçime oldukça ilgili. Bu seçim beni en çok sevindiren şey İzmir’deki gençleşme. Önceki seçim kampanyalarında iletişime kapalı, önümüze set çeken bir yaklaşım vardı. Fakat bu dönem oldukça farklı. Gençlerle oturup sohbet ettiğimizde onlar aileleri CHP’ye oy verme alışkanlığı olan aileler olsa da kardeşlerimiz İzmir’in ve ülkemizin geleceği için doğru adresin biz olduğumuzu söylüyor.

YOĞUN KATILIM OLACAK
Vatandaşlar oy vermek için oldukça istekli, özellikle gençler çok istekli. Bu seçimin Türkiye’nin geleceği için önemi çok iyi anlaşılmış. Küresel güçlerle verilen mücadelede Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a destek verebilme adına yoğun bir katılım olacağını düşünüyorum.

İZMİR’İN TÜM KESİMLERİNİ TEMSİL EDEN LİSTE 
Listede başbakanımızın varlığı oldukça önemli. İzmir’de kendisine çok ciddi bir teveccüh var. Genel olarak listeye bakacak olursak İzmir’in tüm kesimlerini temsil eden güzel bir liste oldu. Bu listemizin özellikle yansıttığı sinerjiyi sahada da görüyoruz. Bu avantajla diğer siyasi partilere göre daha rahat çalışmalar yapabiliyoruz.

CHP VE İYİ PARTİ’NİN LİSTESİ YAŞLI
CHP’nin listesine bakıyorsunuz yaş ortalaması ve İzmir dışı kontenjan isimlerin çokluğu çok ciddi tepkilere sebep oldu. İYİ Parti’ye baktığınız zaman benim çocukluğumdaki siyasetçileri listelerinde görüyoruz. Çok yaşlı bir parti. 90’lı yılların bir bakanının başında olduğu, geçmişte İzmir’e de ülkeye de katkı koyamamış isimlerin listelerde yer aldığını görüyoruz. Biz İzmir’in genç ve dinamik kadrosunu listemize yansıttık.

KOCAOĞLU’NA PARTİSİ SEN EMEKLİLİK YAP DEDİ
Kendi partisi tarafından bu kadar itilmiş, bu kadar horlanmış bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı görünce bir İzmirli olarak üzülüyorum. Bir insanın makamı neticesiyle bir ağırlığı olması lazım. Bence artık Kocaoğlu’nu konuşmanın İzmir kamuoyu açısından faydalı olduğunu düşünmüyorum. Genel merkezin tavrı sen emeklilik hazırlıklarını yap diyor. Milletvekili listesinde kendisine merhaba diyen bir kişi yok. Kendisinin özellikle şu isimler olsun dediği arkadaşlarının da siyasi hayatlarını yaktı. Belki o onlara referans olmasaydı o arkadaşlar bence olabilirdi. Bence artık İzmir’in gündeminden Aziz Kocaoğlu’nun düşmesi gerekiyor. CHP Genel Merkezi Aziz Kocaoğlu’nu gündeminden düşürdü zaten.

KOCAOĞLU BASKIYLA İZMİRLİLERİ TERBİYE EDEMEZ
Büyükşehir’in ilçe belediyelerine bakışında apaçık bir ayrımcılık var. Özellikle Menderes ve Torbalı’da uygulamış oldukları tamamen kasıtlı. Oradaki hemşehrilerimiz bu baskıyı ve ayrımcılığı net bir şekilde görüyor. Menderes ve Torbalı halkının bu ayrımcılığa 24 Haziran’da çok sert bir tepki vereceğini düşünüyorum. Kocaoğlu yapmak istediği baskılarla İzmirliler’i terbiye edemez.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KONUŞACAK EN SON KİŞİ KOCAOĞLU
Kentsel dönüşüm dediğimiz hadise yerel yönetimler eliyle yapılması gereken ve bir sosyal zorunluluktur. Başbakanımız sayın Binali Yıldırım İzmir için bir imar barışı çıkardı. İstanbul’da yüzde 5, Konya’da yüzde 3, Kayseri’de yüzde 2 imar barışından faydalanma oranları. İzmir’de ise bu oran yüzde 62. Bu şehrin maalesef 15-20 yıllık dönem içerisinde planlama noktasında yerel yönetimler tarafından kentsel dönüşüm için en ufak bir adım atılmadı. Biz bunu Büyükşehir, Karabağlar ve Buca Belediyesi’ne ne yapmak istiyorsanız yapın diyerek önlerini açtık. Bırakın iş yapmayı plan notu bile hazırlamadılar. Ve dolayısıyla iş başa düştü. Biz Karabağlar’dan kentsel dönüşümü başlattık. Aziz beyin ve CHP’nin yaptığı gibi bu dönüşümü bitiremezsiniz. Yüzbinlerce konuttan bahsediyoruz, 300-500 daire yapmakla bu işin altından kalkamazlar. Bu düşünceyle kentsel dönüşüm 150 yıl falan sürer. Biz başlattığımız dönüşümle birlikte planlar belli olduktan sonra ada bazlı kendi yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Dernekler, muhtarlarımız ve vatandaşlarımız ile defalarca kez oturduk ve yerinde dönüşümü başlattık. 20 yıldır bir plan yapmamak ne demektir? Dün Cennetçeşme’deydim, 40 yıldır belediye bir imar planı yapmadı. O bölgeler hayalet bölgelere dönecekti. Ondan sonra kendi müteahhitlerine bunu rant olarak verip kendilerine döndüreceklerdi. Biz onların bu oyununu bozarak planlama yetkisini kendimiz alıp, planlayıp vatandaşlarımıza veriyoruz. Vatandaş kendi yapıp ya da yaptırıp rantı kendisi alacak. CHP ve Kocaoğlu rantı kendisine çevirmek istedi, biz halka çevirdik. Kocaoğlu’nun bu konuda konuşurken utanması sıkılması lazım. Senin 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığın şehrin yüzde 62’si ruhsatsız ve kaçak. Biz yılların sorununu ortadan kaldırıyoruz ve bu yüzden onlarda bunun telaşı var. Ellerinden rant kaçtı. İzmir’de kentsel dönüşümü konuşup, bağırıp çağıracak en son kişi Aziz Kocaoğlu’dur. Tek sorumlusu Aziz Kocaoğlu’dur.

KILIÇDAROĞLU NEREYE ADAY OLDU?
Muhalefette biri ayrı konuşuyor, diğeri ayrı konuşuyor. Vatandaşı farklı şekilde etkileme gayreti artık bunların genel siyaseti olmuş durumda. Ortaya koydukları bir proje, bir vizyon, ülkenin kalkınmasına bir umut olamadıkları için adeta milletimizin aklıyla alay ediyorlar. 16 Nisan referandumunda “Meclis bitti, Türkiye’yi tek adam yönetecek. TBMM’de milletvekili olmanın bir özelliği yok” demişlerdi. Peki sayın Kılıçdaroğlu nereye aday oldu? Yine geldi milletvekilliğine aday oldu. Madem bu kadar etkisiz bir kurumsa neden aday oluyorsun? Cumhurbaşkanı adayı olup neden Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkamıyorsun. Bu kadar kaybetmeden sonra bir kaybetme tokatı daha yemeyim mi diyorsun.

HANGİ İLÇE BAŞKANI İNCE’YE İMZA VERDİ
CHP ilçe başkanları gidip Muharrem İnce için oy istiyorlar. Hangi ilçe başkanı Muharrem İnce için imza verdi? İzmir’den bir tane imza çıkmadı. Başta il başkanı güvenip imza vermemiş, kefil olmamış. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı için kendisine oy istiyorsun. Buna gülerler, buna ciddi bir şekilde milletin aklıyla alay etmek derler. Kendi inanmadıkları, güvenmedikleri Muharrem İnce için millete inanın güvenin diyorlar. CHP’nin bu tutarsızlıkları CHP içindeki erimenin en büyük göstergesi...

ŞAHLANIŞA KALKAN BİR TÜRKİYE GÖRECEĞİZ
24 Haziran’da biz yeni bir dönem, yeni bir sayfa açacağız. Yeni bir yönetim modeliyle birlikte Türkiye’de istikrarı tam anlamıyla sağlayacağız. Tam demokrasiyi de sağlayacak bir sistem bu. 15 Temmuz’daki hain darbe kalkışmasına rağmen ekonomide tarihi rekorlar kırıldı. Hem istihdam noktasında, hem de ekonomide ihracat rekorları kırıldı. Erken seçim kararına kadar da normal, kendi halinde seyrini sürdüren ciddi destek paketlerini de açıklamıştık. Kredi kuruluşları, küresel güçlerin ülkemize yapmış olduğu saldırılara rağmen notun negatif olacağını söylemiyor. Büyüme olacağını söylüyor kredi kuruluşları. 24 Haziran yaklaştıkça kurdaki düşüş de ona paralel düşüşe geçti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık büyük bir devlet. 2002’den önceki dönemi çoktan aştık. IMF’nin kapısında dilenen Türkiye artık çok uzaklarda kaldı. 24 Haziran’a kadar ekonomi yavaş yavaş düzelecek ve 24 Haziran’dan sonra da 2023 hedefine daha güçlü bir ekonomiyle yürüyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin 100. Yılında hedeflere koşarak gideceğiz. Şahlanışa kalkan bir Türkiye’yi hep birlikte göreceğiz.

TÜRKİYE’Yİ DÜNYANIN İLK 10 EKONOMİSİ ARASINA SOKACAĞIZ
Biz 16 yıllık iktidarımızda çok büyük yatırımlar yaptık. Türkiye’nin artık ekonomik şahlanışı başlıyor. Biz hedeflerimizi günlük koymadık. 2023 hedeflerini 2011 kampanyasında ortaya koyduk. Adından Cumhuriyet olan Atatürk’ün kurmuş olduğu partinin Cumhuriyet’in 100. Yılında bir hedefi bile yok. Biz hedeflerimizi koyduk, ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız. Bizim seçim beyannamemiz diğerleriyle karşılaştırılacak ayarda değil. Bunu seçmenimiz de görüyor, yaparsa AK Parti yapar diyor. Diğerlerine zaten inanmıyorlar. İnşallah vizyonumuza uygun tam bağımsız ve özgür olarak 2023’e ulaşacağız.

İLK TURDA BİTER
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceği her siyasi partinin yaptırdığı anketlerde zaten gözüküyor. İzmir’de de Cumhur İttifakı’nın geçmiş dönemlere göre çok daha fazla oy alacağını görüyoruz. Bizler geçmişte yaptığımız çalışmalarda yaptığımız hatalardan ders alıyoruz. İzmirliler CHP’nin İzmir’i çantada keklik görmesinden oldukça huzursuz...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir