MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaya'dan TBMM'de flaş sözler: Marx'ı bırak, Mevlana'ya bak!
Politika
28 Kasım 2017 Salı 21:46

Kaya'dan TBMM'de flaş sözler: Marx'ı bırak, Mevlana'ya bak!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM’de HDP Grubu'nun Tahir Elçi cinayetiyle ilgili verdiği araştırma önerisi aleyhine AK Parti adına söz aldı. Kaya, CHP’ye ve HDP’ye yüklendi. Kaya, “Marx’ın Engels’in peşine takılmışsınız 'ekolojik konfederalizm' ve 'demokratik özerklik' safsatalarıyla uğraşıyorsunuz. Adres bellidir. Anadolu’ya bakın. Mevlana’ya bakın” dedi.

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM’de HDP Grubu’nun, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması ve sorumluların açığa çıkartılması noktasındaki araştırma önerisi aleyhinde AK Parti adına söz aldı.

"ANADOLU'YA BAKIN MEVLANA'YA BAKIN"
Kaya, konuşmasında CHP’ye ve HDP’ye yüklendi. Kaya meclis kürsüsünden şunları söyledi:

"Diyarbakır Barosu, değerli hukukçu Tahir Elçi’yi rahmetle anıyorum. O saldırıda iki polisimizde şehit olmuştu. Onları da rahmetle anıyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Burada Anayasamızın 6. ve 9. maddesi çok açık. Türk Milleti adına yargı netice itibariyle bağımsız ve tarafsız Türk Mahkemeleri tarafından kullanılıyor. Anayasamızın 138/3. maddesi gereğince yargıda görülmekte olan bir konuya ilişkin soru sorulamıyor, görüşme yapılamıyor ve herhangi bir beyanda bulunulamıyor. Şu aşamada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızda konu üzerindeki tahkikatına devam ediyor. CHP Grup Sözcüsü arkadaşımız foto film merkezinin filmi yok dedi. Fakat bu emniyette duruyor. Olaya ilişkin 2 gün  sonra özellikle bu noktada tahkikak yapılmasının sebebi de açıktır. Çünkü bu aslında faili de ortaya çıkardı. Saldırıdan 3 gün boyunca çukurların olduğu dönemde PKK’ca yapılan saldırılarla delillerin toplanması engellendi. CHP Sözcüsüne faili meçhul olmadığını söylediği için teşekkür ediyorum. Aksine maalesef Diyarbakır’da Tahir Elçi’ye yönelik saldırıya ilişkin olarak CHP Genel Başkanı sahte belgelerle birlikte faili meçhul cinayet demiştir. Fail bellidir ve fail PKK’dır. HDP grubunun da bu öneriyi vermesi açıktır. Vicdanlarını rahatlatmak istiyorlar. Tahir Elçi ne yapmıştı. Tahir Elçi çıkmış sizin yapmadığınızı yapmış, göstermediğiniz cesareti göstermişti. ‘Çatışma istemiyoruz, silah istemiyoruz, çukur istemiyoruz’ demişti ve PKK’yı karşısına almıştı. İşte siz bunu yapamadınız. Vicdanen rahatlamak adına meclis araştırma önerisi de konu olamayacak bir konuya ilişkin değerlendirmelere devam ediyorsunuz. Hani yurtseveriz diyorsunuz ya yurtsever yurduyla özdeşleşmiştir. Sizler yurdumuzu bölmeye çalışan kendileri gibi düşünmediler diye Kürtleri Türkleri ve Tahir Elçi’yi katleden PKK’yı şu meclis kürsüsünden bir defa dahi kınamadınız. PKK için kadın erkek yoktur çocuk yoktur bebek yoktur hastane yoktur okul yoktur cami yoktur varsa  yoksa kan vardır. Sizlerin Türkiye’nin geleceğinde yer alan yeni bir pozisyon arama arayışının olmadığını maalesef görüyoruz. Marx’ın Engels’in peşine takılmışsınız 'ekolojik konfederalizm' ve 'demokratik özerklik' safsatalarıyla uğraşıyorsunuz. Adres bellidir. Anadolu’ya bakın. Mevlana’ya bakın. PKK için bir Kürt sorunu yoktur. Türkler ve Kürtler için ortak bir PKK sorunu vardır.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir