İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İzmir Tarih Projesi, Konak merkezinde kurulan Tanıtım Standı’nda anlatılacak. Hem İzmirlileri hem de kente gelen yerli ve yabancı turistleri “İzmir Kent Tarihi” ve "İzmir Tarih Projesi" konusunda bilgilendirmek amacıyla "kırmızı kutu" şeklinde tasarlanan stant, Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki tarihin korunması ve gelecek kuşaklara taşınması için hayata geçirdiği projeleri etkileyici bir sunum eşliğinde aktaracak. 25 Mart Pazartesi gününden itibaren, haftanın 7 günü 10.00-19.00 saatleri arasında açık kalacak stantta "her yarım saatte bir" ücretsiz gösterimler yapılacak.
Geçici süre için konuşlandırılan bu kırmızı prefabrik yapıda, görsel haritalama, video ve animasyonlar eşliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi bölgede yürüttüğü çalışmaların ve 252 hektarlık alanı kaplayan Konak, Kemeraltı ve Çevresi Yenileme Alanı'nın tanıtımı gerçekleştirilecek.
MUTLAKA İZLEYİN
Son teknoloji ile hazırlanan sunumda, İzmir'in tarihsel gelişimi ve bu süreçte kent merkezinde yaşanan değişimlerin anlatımı yer alıyor. Sunumda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan İzmir Tarih Projesi'nin gerekçeleri, amaçları ve stratejileri ile kentte hangi boşluğu dolduracağı konularında da bilgilendirme yapılıyor. Maket üzerine görsel haritalama tekniği kullanılarak, seyircinin bu anlatımları zihninde mekânsallaştırmasına katkı sağlıyor. Sunumun yabancı ziyaretçilere de hitap edebilmesi için farklı dil alternatifleri de bulunuyor.
İZMİR TARİH PROJESİ NEDİR?
İzmir Tarih Projesi, Bakanlar Kurulu kararıyla “Yenileme Alanı” ilan edilen Kadifekale, Antik Tiyatro, Agora, Stadyum, Altınyol ve Altınpark 1. derece arkeolojik sit alanları ile Varyant doğal sit alanını kapsayan yaklaşık 252 hektarlık bölgeyi kapsıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında başlatılan projenin temel hedefi, İzmir’in tarih kent merkezi olarak bilinen Kemeraltı ve çevresi kentsel ve 3. derece arkeolojik sit alanının koruma ve kullanma dengesinin gözetilerek sağlıklaştırılması ve canlandırılması olarak özetleniyor.